Kopaonik Biznis forum Vlahović Miki Kostić
Vesna Lalić
Kopaonik Biznis forum Vlahović Miki Kostić

Vesna Lalić

Vlahović i kostić otvaraju Kopaonik Biznis forum, Foto: Vesna Lalić

Na tradicionalnom koktelu dobrodošlice povodom otvaranja "Biznis foruma" okupljenima se obratio predsednik Saveza ekonomista Aleksandar Vlahović koji je tom prilikom izjavio da se na forumu nalazi više od 850 učesnika.

- U ime Saveta ekonomista želim vam dobrodošlicu na najveći regionalni skup ove vrste. Ove godine očekujemo više od 850 učesnika, što je rekord - rekao je Vlahović otvarajući ovaj skup.

Kopaonik Biznis forum Miki Kostić Kajl Skot

Vesna Lalić

Domaćin Miodrag Kostić sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom, Foto: Vesna Lalić

Pristune goste pozdravio je i predednik MK grupe Miodrag Kostć, domaćin ovog događaja.

- Pre svega želim sve da vas pozdravim i da vam poželim dobrodošlicu. Moram da naglasim da je MK grupa uradila dosta kada je u pitanju renoviranje hotela kako bi sve bilo spremno za Forum, uložili smo sedam miliona evra. Trudili smo se da vam ugođaj učinimo što boljim, tako smo za sve učesnike srpskog Davosa i ljubitelje skijanja "nabavili" 50 centimetara snega, a za sutra i lepo vreme - našalio se Kostić.

Humanitarna ski trka!

Blic fondacija i Skijališta Srbije organizuju HUMANITARNU SKI TRKU u sredu 9. marta u 14 časova na stazi Karaman greben na Kopaoniku. Svi zainteresovani za takmičenje mogu da se prijave od 7.3. u 18 časova do 9.3. u 13 časova na pultovima u hotelima "Anđela" i "Grand" i to donacijom od najmanje 1.000 dinara. Skupljena sredstva biće upotrebljena za opremanje porodilišta u Srbiji aparatima za rano otkrivanje oštećenja sluha kod novorođenčadi.

 

Za sada jedini predstavnik Vlade Srbije na večerašnjem koktelu bio je ministar finansija Dušan Vujović, koji je i među prvima stigao na Kopaonik.

Na Forum su već pristigli američki i italijanski ambasador Kajl Skot i Đuzepe Manco. Tu su i bivši guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, bivši  potpredsednik Vlade Miroljub Labus, Branka Nevestić sa suprugom biznismenom Branislavom Grujićem, voditeljka RTS Olivera Jovićević i mnogi drugi.

Ovogodišnja tema foruma je "Dostizanje i konvergencija sa vodećim trendovima: kako sanirati glavne pukotine u sistemu".

Programski odbor Foruma predvideo je raspravu u okviru tri oblasti- 8. marta - Ekonomske posledice nove realnosti: problem, uzroci i rešenja, 9. marta - Ažuriranje reformske agende: reforma države i restruktuiranje javnog sektora i poslednjeg, 10.marta - Naredni koraci u sprovođenju reformi

Komentari (2)

жута

08.03.2016 06:56

неће тајкуни да нам воде државу - рече свети преображени - па и неће они ће само економију,тј. финансије за то су се борили/-

Jel

09.03.2016 19:02

ovo skup crnogorskih biznsmena u Srbiji?