Silovanje Zlostavljanje Porodično nasilje
Profimedia
Darjuš Valizadeh
Darjuš Valizadeh , Foto: Wikipedia

Reč je o sledbenicima američkog blogera i ženomrsca Darjuša Valizadeha, koji traži legalizaciju silovanja na privatnom posedu. Prema njegovom shvatanju, žena pristankom da uđe u nečiji stan pristaje na seks.

Skupovi su najavljeni u 43 države. Pobornici njegove ideje organizovani preko interneta će se na datim lokacijama raspoznavati po lozinci "Znate li gde je pet šop", a potom nastaviti skup u nekom od ugostiteljskih lokala.

Srpskoj policiji skup nije prijavljen, ali, kako nezvanično kažu u MUP-u, svakako neće dozvoliti okupljanje koje nije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra ističe da je to zastrašujuće.

- Tako bi mogla da se traži zabrana kažnjavanja svih vidova nasilja u privatnom prostoru - kaže Ignjatovićeva.

Darjuš Valizadeh (37) je Amerikanac jermensko-iranskog porekla. Njegov blog obiluje stavovima da su žene niža bića od muškaraca, da ne treba da rade, kao i da odluke u njihovo ime treba da donose muškarci. Australija mu je zbog toga uskratila vizu, a gradonačelnici više kanadskih gradova poručili su da nije dobrodošao.

Komentari (4)

misho

04.02.2016 08:58

eh šta nama donese belosvetska demokratija.volimo naše srpkinje prirodno ljubavlju,nežnošću,pažnjom.iskorenjujmo nasilje.čuvajmo brakove.osuđujmo nasilnike javno bez blama...

Bata Niš

04.02.2016 08:58

A posle ''skupa'' neka porazgovaraju sa svojim majkama,sestrama, devojkama.

Sladjana

04.02.2016 09:02

Svet je pun ludaka i psihopata, ali to ne znači da im treba dozvoliti da to javno iznose. Svako ko se okupi da podrži ovakvu monstruoznost, treba da dobije dobre batine i krivično da odgovara. Ludacima nije mesto u Srbiji. Hoćemo li dozvoliti da se u našoj Srbiji organizuju skupovi verskih fanatika i psihopata?! Ovo je Srbija. Ovde su žene heroji, majke, sestre, devojke, koje niko ne sme da ponižava.

PrisilnaZena

04.02.2016 13:26

Mogu da se sastanu kod mene u stanu :P