Dušan Marijanac ubio je oca, suprugu i četvorodišnjeg sina
Profimedia
Dušan Marijanac ubio je oca, suprugu i četvorodišnjeg sina

Profimedia

Dušan Marijanac ubio je oca, suprugu i četvorodišnjeg sina, Foto: Profimedia

Ubica je teško povredio i majku Olgu (64), dok je starijem sinu Milošu (9), koga je nekoliko sati držao kao taoca, naneo nekoliko posekotina. Predao se policiji posle nekoliko sati i završio na psihijatrijskom lečenju. Dve godine kasnije, trostruki zločinac je tražio da se vrati na mesto zločina.

Hteo je da se sretne sa sinom i sa njim provede novogodišnje i božićne praznike! U zahtevu koji je poslao upravi zatvorske bolnice naveo je da želi da se vidi sa preostalim članovima porodice i pojedinim prijateljima iz Futoga i Novog Sada, koji bi mu obezbedili novac za nastavak lečenja.

Tragedija se dogodila u ulici Rade Kondića 68 u Futogu, u delu porodične kuće koji pripada Dušanovom bratu Milanu. Te večeri, oko 19 sati, okupile su se porodice oba brata da pokušaju da izglade nesporazume koje su u braku imali Dušan i Sanja.

- Dušan je bio patološki ljubomoran! Sumnjao je da čak mali Milan nije njegovo dete. Te večeri je umesto pomirenja planula još žešća svađa. Dušan je u jednom trenutku udario Sanju, a kada sam pokušao da ga smirim, naterao je mene, moju suprugu i ćerku da napustimo kuću - ispričao je kasnije Dušanov brat.

Bolesna majka Olga je ustala iz kreveta i pošla da vidi šta se događa. Kada je ušla u sobu, Dušan je držao nož. Pokušavala je da zaštiti Sanju, ali je Dušan zamahnuo nožem i posekao je po ruci. Nesrećna starica je bosa, u pidžami, sva krvava istrčala na ulicu da potraži pomoć. U međuvremenu se Dušanov otac vratio iz svinjokolja i ušao u sobu da smiri sina. Međutim, smrt ga je snašla na samim vratima. Dušan ga je ubio sa više udaraca nožem, a onda je zaključao vrata i blokirao ih komodom. Kada je stigla policija, zgrabio je starijeg sina i zadržao ga kao taoca. 

Pregovori trajali 23 sata

Dok je bio zabarikadiran u sobi, brat, majka, kum, prijatelji i komšije su pokušali da ga nagovore da se preda. - Nemoj, Dule! Nemoj, dece ti! - dozivala ga je majka, ali bezuspešno. Kada je iz Novog Sada stiglo nekoliko specijalaca, Dušan je zapretio da će ubiti i drugo dete ako budu intervenisali. Pregovori su trajali do 23 sata, kada su četiri policajca provalila vrata. Očevici kažu da je Dušan u tom trenutku sedeo na ivici sofe, držeći nož ispod Miloševog grla. Kada su ga izvodili tražio je da se presvuče „jer ne želi krvav u policiju“.

Komentari (5)

sremica

01.07.2016 21:28

Bedna kukavica! Da se vrati posle 2 godine da završi posao!?

Zacudjeni citalac

01.07.2016 21:40

Zar gospodo nemate o cemu da pisete, vec "trabunjate" o dogadjaju starom oko 15 godina, i zeljama koje je neki robijas izrazio pre 13 godina. Sta je, u stvari, "pisac hteo da kaze"?

Andja

01.07.2016 22:16

@Zacudjeni citalac - Da smo tempirane bombe ... Da se ne zna ko ce kad da pukne , u proseku smo patoloski slucajevi ... Mislim da su nas 90- te psihicki i moralno unistile i da ce se posledice dugo osecati ...

milan

01.07.2016 22:49

@Zacudjeni citalac - pisac zivi od pisanja pa i ako je sve to tuga o cemu pise

Kule

02.07.2016 09:48

@Zacudjeni citalac - Ovo podseca na film Noc vestica.