Komšije u šoku: Kuća Lazića u naselju Jarčujak
N. Božović
Komšije u šoku: Kuća Lazića u naselju Jarčujak

N. Božović

Komšije u šoku: Kuća Lazića u naselju Jarčujak, Foto: N. Božović

Svirepo ubistvo dogodilo se oko 2.20, u ulici Dušana Karapandžića u naselju Jarčujak. Slavica je ubila oca Predraga (75) i brata Slavoljuba Aleksića (54), dok je majku Milanku (73) teško povredila.

- Žena je primljena sa veoma teškim povredama. Priključena je na aparate za održavanje života - rekao je Zvonko Veselinović, načelnik hirurgije u kraljevačkoj bolnici.

Kako nezvanično saznajemo, Slavica je najverovatnije sačekala da ukućani odu na spavanje, a onda je uzela sekiru i zadala im smrtonosne udarce u glavu.

- Policija me je pozvala ujutru, jer sam im najbliži komšija. Došla je i Hitna pomoć koja je konstatovala da je Predrag ili Dragan, kako smo ga svi zvali, preminuo na licu mesta, dok je njegov sin Slavoljub, koga su zvali Saša, davao slabe znake života, ali je ubrzo umro. Milanka je odvezena u bolnicu - kaže jedan od komšija Aleksića.

Druge komšije, koje smo zatekli na ulici, u neverici prepričavaju događaj, za koji su neki čuli u vestima.
- Ništa nismo čuli. Čitala sam kajron na vestima i videla da se u mojoj ulici dogodilo ubistvo. Ovo je potpuni šok za mene. Skoro svaki dan sam se viđala sa Milankom - kaže komšinica Mileva.

Ona nam je ispričala da joj se Milanka nedavno požalila da Slavica nigde ne radi i da ju je uhvatila nekoliko puta kako pije.
- Ona je već duže vreme razvedena. Ima dve odrasle ćerke, koje su udate. Ali Aleksići nisu oskudevali ni u čemu. Imali su solidne penzije. Sina Sašu su izdržavali, jer je on odranije imao neke psihičke probleme i nije bio u stanju da radi, ali je bio divan. Baš je bio dobrica - kaže ova penzionerka.

Aleksići su nekada živeli u većoj zajednici, jer su se pored Predragove nalazile i kuće njegova dva rođena brata. Međutim, pre nekoliko godina, kada se sin jednog od njih ubio, cela porodica je otišla u Nemačku.

- Žao mi je Saše. Srce će da mi prepukne zbog njih - kroz suze nam je ispričala jedna baka koju smo zatekli kako stidljivo gleda iz dvorišta šta se dešava na ulici.

Dragan Šepecan

Dejan Briza

Dragan Šepecan, Foto: Dejan Briza

 

Ubica majke na veštačenju

Dragan Šepecan (39) iz Bele Crkve, osumnjičen da je u utorak u dvorištu porodične kuće ubio majku Snežanu (65), danas će biti saslušan u Višem tužilaštvu u Pančevu. On bi trebalo da ispriča svoje viđenje tragedije jer je dugogodišnji psihički bolesnik. Kako saznajemo, istraga je utvrdila da je reč o ubistvu, a ne o nesrećnom slučaju, u kojem je sin majku usmrtio sekirom dok su cepali drva. Naime, kada je priveden, Dragan je ispričao da je mislio da sekirom udara u panj. - Po nalogu tužilaštva, osumnjičeni je zadržan u pritvoru i uz krivičnu prijavu biće sproveden u Više javno tužilaštvo - rekla je za „Alo!“ Slavica Crveni Bubnjević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Pančevu. Prema nezvaničnim informacijama, zbog bolesti od koje boluje Šepecan ne isključuje se mogućnost da sudija za prethodni postupak zatraži njegovo psihijatrijsko veštačenje. S. S.

Komentari (2)

Sneza

27.10.2016 08:29

Psihickih bolesnika ima puno, terapije se nekontrolisu i neuzimaju redovno! Ovo sta se desava je strasno! Nadam se da neko od ministara cita ove tekstove?! Nesto treba da se uvede i menja. Psiholog i poseta psihologu je tabu tema. Koju svi izbegavaju. Svi se prave srecni i zadovoljni. Molim psihologe da se vise aktiviraju. To je posao koji je potreban i te kako u Srbiji.

zora vukasinovic

27.10.2016 11:11

@Sneza - Niko ne zeli raci zasto sveta Petka nije pomoga nesrecnici vec je pustila niz vodu.