Plaža More Sunce Leto
Shutterstock
Zatvor Robija Zatvorska ćelija

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Kako prenosi tamošnja štampa, Nanasije i Romanović su iz zatvora pobegli pre mesic i po, a u Srbiji su osuđeni na četiri i sedam godina zatvora.

- Radi se o osobama sa podebelim kriminalnim dosijeima. Terete se za dilovanje droge, teške krađe i nedozvoljeno držanje oružja. Nejasno je kako su dvojica kriminalaca uspela da pobegnu iz mitrovačkog zatvora i pređu granicu sa Crnom Gorom - prenose crnogorski mediji.

Budvanski inspektori su nakon hapšenja državljana Srbije došli do saznanja da srpska policija za njima nije raspisala poternicu nakon što su pobegli iz zatvora.

- Zbog toga je protiv njih podneta prekršajna prijava zbog ilegalnog boravka u Budvi i neposedovanja ličnih dokumenata. Međutim, njih dvojica nisu imali novca da plate kaznu, pa im je novčana kazna zamenjena kaznom zatvora u trajanju od 11 dana. Nanasije i Romanović upućeni su u zatvor u Spužu na izdržavanje kazne - prenose crnogorski mediji reči izvora iz istrage.

Postavlja se pitanje kako su odbegli robijaši bez ijednog dokumenta uspeli da pređu iz Srbije u Crnu Goru.

- Najverovatnije su koristili neki od ilegalnih prelaza. Njih dvojica su navodno došli u Budvu krajem avgusta ili početkom septembra i nejasno je od čega su živeli sve to vreme. Oni su navodno inspektorima rekli da su došli na more radi kupanja - kaže izvor.