Vojislav Šešelj
Alo!/Marko Đoković
Vojislav Šešelj

Alo!/Marko Đoković

Vojislav Šešelj, Foto: Marko Đoković

Na priče da je bolest izmislio kako bi ga ranije pustili iz pritvora, lider radikala uz osmeh odgovora:

- Ha, ha. Pa ne mogu se holandski lekari tako lako prevariti, oni su me i operisali. Onda su se pojavile dve metastaze koje sam lečio u Srbiji klasičnim medicinskim tretmanom i alternativnim, a poslednji rezultati pokazuju da nema prisustva raka u organizmu. Otkako sam se vratio, prilično sam se ugojio, a lekari kažu da je to dobar znak da nemam rak, tako da, dok sam ovoliki, dobro je, jer bih u suprotnom gubio na težini. To je napor za srce, ali ono je trenutno u dobrom stanju. Sada, mogu ljudi da pričaju šta hoće, to je njihova stvar, najviše bih voleo da nikada nisam imao rak.

Napred, Tramp

Ko više odgovara Srbiji na mestu predsednika SAD, Tramp ili Hilari?

- Svi američki Srbi su za Trampa i ja sam tome dao svoj doprinos. On je sigurno bolja varijanta od Hilari Klinton i siguran sam da će razdrmati te zakulisane centre moći u Americi.

Kako ćete se postaviti ukoliko Hag odluči da treba da se vratite?

- Tu priču sam zatvorio, mogu oni da odluče šta hoće, ali pobedio sam. Ceo svet je to video. Integritet postupka ne postoji, prekršeno mi je osnovno pravo suđenja u razumnom roku. S druge strane, bio bih duboko nesrećan da nisam bio u Hagu, jer svako ko je nešto značio u srpskom narodu tokom 90-tih, tamo je završio. To su bile postdiplomske studije i narod neka oceni kako sam prošao, ali mislim da sam dobio 10.

Poslednjih dana se dosta pričalo o eventualnoj kandidaturi Vuka Jeremića za predsednika Srbije. Kako gledate na to?

- Njegova je stvar da li će ući u trku, ali kampanja bi onda sigurno bila interesantnija. Naravno, postavlja se pitanje kako će ići, kao kandidat vlasti, prozapadne opozicije ili samostalni kandidat. Meni ne smeta ako prethodno ispuni uslove i prikupi 10.000 potpisa. Kao samostalni kandidat teško, ali ako neka politička opcija stane iza njega, onda da.

Da li bi Jeremić mogao da bude i kandidat SNS-a?

- To nije realna opcija, ali je treba uzeti u obzir. Zapad vrši pritisak da Zorana bude kandidat SNS-a, a ako bude stani-pani i Vučić bude trebalo da bira između Zorane i Jeremića, možda će se odlučiti za Jeremića. Mora da shvati da mu Zorana radi o glavi i da tu ima podršku SAD i Velike Britanije.

Tomislav Nikolić

D. Danilović

Tomislav Nikolić, Foto: D. Danilović

Kada pričate o Zorani Mihajlović, pominjete dosta teških reči. Zašto?

- Nema previše teških reči kada je reč o stranoj agenturi, plaćeniku i trojanskom konju u politici. Nema teških reči.

Šta očekujete da uradite na izborima?

Voleo bih da Ameri puste Mila niz vodu

Zašto je Rusija pristala da Gutereš bude novi generalni sekretar UN?

- Pa kakve su Rusi imali obaveze prema Jeremiću? Svaki put su ga podržali, nikada nisu glasali protiv njega. Sada, verovatno su napravili neki kompromis kada je u pitanju Portugalac, o čemu možemo samo da nagađamo, ali su zbog toga zauzvrat dobili na nekom drugom mestu.

U Crnoj Gori?

- Najvše bih voleo da je Crnoj Gori i da Amerikanci puste Mila niz vodu, ali mislim da se to neće dogoditi dok ne uđu skroz u NATO, a onda će ga pustiti niz vodu i Đukanović će završiti u zatvoru. Vidite šta se sada dešava? Prodaju se lične karte za 200 evra kako bi neko drugi glasao s tim dokumentima, a onda će nakon izbora ti koji su prodavali dokumenta podnositi zahteve za nova uz obrazloženje da su ih izgubili.

- Da pobedim, šta drugo. Verovatno će biti drugi krug, ali mislite li da je neko u stanju da me pobedi, osim ako se Vučić ne kandiduje. Samo on može da me pobedi.

A kako bi Nikolić prošao na izborima?

- Nikolić će proći kao Šećerovski, imaće taj procenat glasova. Toliko izaziva šegačenja u narodu. Možda se i sam kandiduje ako ga Dragica ubedi. Vučić izbegava da ga kandiduje, to je očigledno i u naprednjacima njegov rejting je veoma nizak. Mada, pojavila se solucija o kojoj je pričao Nebojša Krstić da se prozapadna opozicija ujedini oko Nikolića, a bolje im je i to od Tadića. Sviđa mi se ta ideja.

Kako vidite referendum u RS?

- Veliki simbolični uspeh RS. Narod se izjasnio da ne daje da mu se menja državni praznik koji je postojao i pre Dejtona i taj sporazum ga nije doveo u pitanje. Pa ko ga sada dovodi u pitanje?

Kako gledate na izbore u Srebrenici o kojima se oglasio i Zukorlić rekavši da nije u interesu srpskog naroda da Srbin bude gradonačelnik tog grada?

- Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa i Zukorlić, ali Srbi ovoga puta ne smeju dozvoliti da im neko krade izbore. Nema sumnje da je srpski kandidat pobedio, ovoga puta su sve srpske stranke stale iza jednog kandidata. I radikali su aktivno učestvovali i pomagali u kampanji. Nema ni teorijske šanse da je Duraković pobedio, sada u Sarajevu da pokušaju da falsifikuju i to Srbi ne smeju da dozvole.

Hoće li biti hapšenja Dodika?

- Situacija nije nimalo naivna. On ne sme da ide u Federaciju i na Zapad, može samo da putuje u Srbiju i Rusiju, ali šta će mu više. Zapad bi ga rado uhapsio i ne mora nikada da bude osuđen, ali držaće ga jedno godinu-dve u zatvoru samo da ga sklone sa političke scene.

Kada ćete napokon negde otputovati? Da li ćete do kraja godine posetiti Hrvatsku?

- Spremam se za Zagreb, ali ne mogu da kažem da li će biti do kraja godine. U RS mi ne daju, na KiM ne mogu, u Crnu Goru ću ako radikali ponovo budu parlamentarna stranka, u suprotnom bi me bila sramota da odem tamo.

Da sam postao predsednik 1997, ne bi bilo 5. oktobra

Kako bi Srbija danas izgledala da ste pobedili na izborima za predsednika države 1997?

- Ti su izbori falsifikovani. Mi ih nismo priznali i kada je Milutinović polagao zakletvu, naši poslanici su napravili incident vičući: „Lopove” i napustili zasedanje. Da sam postao predsednik, ko zna kakva bi bila sudbina Srbije, ali bi sigurno bila bolja. Ne bi uspeo 5. oktobar i SRS bi mnogo značajnije uticao na koalicionu vladu. Sada znam da dosovci žale što nije bilo 6. oktobra i verovatno su razmišljali da bi bilo bolje da su nas sve pobili kao boljševci i onda vladali 50 godina.

 

Bogoljub nas je sve finansirao

- Bogoljub Karić je bio veliki sponzor SRS-a. Kad kažem najveći sponzor, ne mislim na neki ogroman novac. On je bio sponzor svih stranaka i svima davao više nego nama, mi smo bili kao siromašan rođak sa sela koji je dobijao staru garderobu i nešto manje vredno u odnosu na one rođake iz grada. Ipak, bili smo zahvalni što je bio jednu deceniju uz nas. Mislim da nikako nije trebalo da formira stranku, jer se on dobro snalazi u ekonomiji, ali slabo u politici. Eto, podržao je Tadića na izborima 2004, što mu je bila greška. Da je podržao našeg kandidata Tomu Nikolića, Tadić bi izgubio i možda Toma ne bi postao izdajnik.

Kada je Rusija moćna, i Srbi su zaštićeni

- Da je Putin bio predsednik 1999. ne bi bombardovali Srbiju. Da je bio 1995. Dejton bi bio drugačiji, još bi postojala RS Krajina, ali u istoriji se stvari dese sviđale se nama ili ne... Desio se Jeljcin i sada treba ispravljati negativne posledice, ali on je, pre svega, upropastio Rusiju, koju je Putin uzdigao. Kada je Rusija moćna, i Srbi su zaštićeni i zato kritikujemo SNS i Vučića zbog sedenja na dve stolice. Na Zapadu nas ne vole, svi naši tradicionalni neprijatelji su tamo i samo smišljaju neko zlo da nam nanesu. Srbija nikada neće ući u EU, koja će se pre toga ili raspasti ili ćemo sami odustati od te ideje.

Dijana može među radikale

Da li biste primili Dijanu Vukomanović u SRS?

- Ukoliko bi pristupila nekom opštinskom odboru, možda bi bila primljena, ali bi morala pre toga da podnese ostavku na poslanički mandat, jer mi ne krademo mandate.

 

Save

Komentari (33)

pera

09.10.2016 06:51

Čuda mi čuda. I Šećeroski bi pobedio Tomu da je živ.

PERA LOŽAČ

09.10.2016 10:02

@pera - ČUDA MI ČUDA, kandiduj se za predsednika države, pobedi ga i eto ti ..!

V.Vera

09.10.2016 10:18

@pera - Baš da vidim, samo neka Šeki poživi, a koliko je popularan, pa pokazali su poslednji izbori. Dobro zdravlje gospodine Šešelju, sanjati nije zabranjeno. Pobediće onaj koga podrži Aleksandar Vučić, mada ako se odluči za nekog drugog, i njegovi (Vučićevi) glasači glasaće za Nikolića a Vučić će izgubiti mnogo.

SAMO POLAKO

09.10.2016 07:14

Jako lose trosii vreme koje ima posle dugotrajnog camljenja u Hagu. Price su mu namenske,filtrirane i providne. Kako to da nema nijedan komentat na aktuelnu situaciju na Kosovu? Vidi se da zivi u izobilju i da je porodicu prilicno zbrinuo ali ovo kome mora da cuti je mozda i najveca tragedija koja ga je zadesila,samo on to zeljan i gladan svega negira i sebi i drugima. Imace on sve sto hoce u zamenu za zavet cutanja ali je olako drzim da on to nece moci da izdrzi jer tajne slabo cuva,

Tamara

09.10.2016 09:47

@SAMO POLAKO - ''DRZIM da on to nece moci ...'' - DRZIS - odakle si ti domacine , da nisi slucajno IZ ZAGREBA sa privremenim mestom prebivalista u Beogradu ? Uzgred POSLE SVEGA U HAGU ko mrzi gospodina Seselja , a Srbin je - taj mora da je los covek . I obrnuto ko mrzi gospodina Seselja , a nije Srbin - taj mrzi Srbe uopste . To je formula za sva vremena , koja se pre svega odnosi na mrznju prema gospodinu Milosevicu - jer nije Srbija ni DJOKOVIC NI SARMA vec je Srbija Milosevic i Seselj .

SAMO POLAKO@Tamara

09.10.2016 11:39

@SAMO POLAKO - Olako drziati je nesto sto se upotrebljava u nekim pravnim formulacijama. Nisam ni dolazio ,no odlazio ,alli vojvoda jeste, Njegova ljubav prema Srbiji i stavovi koje zagovara se sada menjaju na nedljnom nivou,Kako verovati nekome ,ko ne veruje sam sebi? Samo cekam da on bide onaj stari koji kaze sve sto misli i ko se ne sklanja mocnima i na vlasti a narocito ne onima koje je stvorio.

vojvoda

09.10.2016 12:12

@SAMO POLAKO - Cuj ovoga sto DRZI !!!!! Pa pridrzi gospodina SESELJA za onu srvar i sve ti bu jasno. Kuzis?

SAMO POLAKO@Vojvoda

09.10.2016 15:58

@SAMO POLAKO - Komentar Vam je odlican..U ovom trnutku za citavu Srbiju Seselj je spremio bas to da ponudi. I sto pIsete vojvoda malim slovom ako cenite coveka? .i da znate da bi bio bolji predsednik od Tome i jeftiniji,znao bi da Arapi ne piju rakiju,da nam Turska nije prijateljska zamlja i ne bi mu palo na pamet da u drzavni avion utrpava zenu,sinove,komsije i poslugu ... A ako ce biti u konkurenciji sa jezivim americkim kadidatom koji se nudi ,kuka i zapeva dacu mu svoj glas

Pedja

09.10.2016 08:52

Neces ti batice nikoga da pobedis. Prodao si se kao i vecina politicara. Tvoj glas se ne cuje u skupstini. Usvajas svaki idiotski predlog tvog spasitelja velikog vodje, hvalis ga na svakom koraku.. Prodane duse ne smeju da vode ovu zemlju...UStvari, kada bolje razmislim, samo su i takvi na politickoj sceni.

nenad

09.10.2016 09:35

Ali Đinđića pobediti nećeš nikad! Od njega si gubio dok je bio živ, a gubiš i sad! Što se vidi po tome da ne prođe ni dan-dva a da ga ne spomeneš. On te je najbolje opisao.

Tamara

09.10.2016 13:11

@nenad - Upravo u tome je stvar - najvaznije je da ga ''djindjic'' vise nema . To je najvaznije . Nista vaznije na ovom svetu za ovu zemlju od toga ne postoji . Kicma vam je tad slomljena - svedeni ste od 180 na 8 poslanika ... sad se nesto teturate ZUTE PATKE ali sve je to luk i voda - UPROPASTILI SMO VAS ZA VJEK VJEKOVA - a dolaskom dr Seselja na celo Srbije cemo vas VAS ''PREMIJERE djindjice'' opet svesti na jednu ''b92 garazu'' iz DEVEDESETIH ... ha ha ha ha ha ha ... AOJ SLOBO BIO SI GENIJE ...

GLUMICA

09.10.2016 16:01

@nenad - POBEDIO JE ZIVE A NE MRTVE...A za SRBe JE I DOBRO STO djindjica NEMA...A nema ga jer je puno ,,lajao,, bio protiv NAS...,,,udri jos malo NATO iz NEMACKE dovikivao i cekao svoke mesto preko Kostunice koga su nasankali.... ko se MACA lati od njega I STRADA...pokoj mu dusu ali je TAKO

Драгомир

09.10.2016 09:39

У Хагу си дојадио судијама и пустили су те на основу ,,лажи да, као, имаш рак,, па да те пустимо!И пустише те!КО ИМА РАК ПОЖИВИ ПАР МЕСЕЦИ И КРАЈ!Затим је Вучић избоксовао ванредне изборе само да би те вратио у политику?И ти би сада да се кандидујеш за прецедника Србије? Немаш наше србијанско држављанство! Никакав ниси домаћин,супруг и отац! Имаш ПЕТНАЕСТ ГОДИНА РОБИЈАЊА само због свог поганог језика.Набеђени доктор на фашизам!Милошевићу си помогао да ојадите Србију.Оде ли у Загреб?Циркузант!

Tamara

09.10.2016 13:03

@Драгомир - Mrznja je samo pogresno usmerena ljubav - ti si ustvari samo i dan danas ZALJUBLJEN I U NEKOG VOJISLAVA I U NEKOG SLOBODANA samo te je njihova neuzvracena ljubav potpuno pomerila ... i zato danas lajes NA SVE ZIVE VOJISLAVE I SLOBODANE ... Meni je stvarno zao tebe - kad nastupi dr Seselj dacemo sve od sebe da te nadjemo i da ti nekako pomognemo ... mislim da ce sve ici vrlo lako - web adresa u alo-u - zatim lokacija kompa - i ja i ti na kafi . Zamisli scenu - da se zaledis i od same pomisli ...

GLUMICA

09.10.2016 13:22

@Драгомир - Ja sam SRPKINJA i drago mi je sto nemam SRBIJANSKO drzavljanstvo nego SRPSKO i sto sam SRPKINJA a ne SRBIJANKA. Da si malo skolski potkovaniji shvtio bi da su Slobu i Sesalja izdali i prodali oni koji su dobili novac da se rusi vlast kao sto se pokazalo da se i kasnije tako rusila u Libiji,Iranu,Ukrajini ....I DA iza svega stoji tajna svetska vlada ili ti TRILITERALA kao vlasnici MMF . Da ne duzim jer ti to ne kapiras a ako te zanima pogledaj nesto na tu temu TRILITERALA i Smilju Avramov KOJA

VRAČARAC@Tamari

09.10.2016 17:50

@Драгомир - ТАМАРА, Ви као то нешто претите Драгомиру СРБИНУ,КАО као кафица, сценица и можда КОРА ОД БАНАНЕ ЧУВЕНА ... Јел то још у вама РАДИКАЛСКА РЕТОРИКА....По тексту и острашћености знам ко си о о дакле си... Нетреба ми веб сајт да нађем где је Палилула...Дођи мало на Врачар да СЕ КУЛТИВИШЕШ МАЛО али БЕЗ КАШИКЕ И ЗАРЂАЛЕ ВИЉУШКЕ...

Драгомир

09.10.2016 19:41

@Драгомир - Тамару и ГУМИЦУ,ево,човечански молим да посете неки час вечерње школе за описмењавање одраслих?Да науче како се правилно пишу реченице и турају разноразни знакови као .,?,! и , ... За то време нека вам неко инсталира српску ЋИРИЛИЦУ и LATINICU na lapa topi ili kompjuteru!A onda da vodite strogo da mi ne pišete gluposti jer moje staro srce ne može baš da se uvek smeje od muke.Zapamtite da ja imam Višu konjičku akademiju.'Teo ja da doktoriram ali moja baba me molila da ne brukam familiju.Očiju mi!

Tamara

09.10.2016 21:11

@Драгомир - VRACARAC - ma kakva pretnja covece - nego je ovaj covek ''DRAGOMIR'' jednostavno potpuna novost u istoriji mrznje prema nekome . Ja u svom zivotu ne znam ni jednu osobu koja toliko mrzi gospodina Seselja kao ta ''pojava'' . A ovo tvoje VRACAR PALILULA - pa zar cemo sad i tako da se delimo ? Ajde BEOGRAD I SVI MI OSTALI SA STRANE ... ali VI I ''BEOGRAD'' HOCETE DA PODELITE ... stvarno je previse . Podela u Beogradu moze da bude samo na ZUTU PATKU i nas LJUDE koji volimo SLOBU .

VRAČARAC@Tamara

10.10.2016 00:06

@Драгомир - IPAK SI SA PALILULE, KOJA TI JE SADA FUNKCIJA U STRANCI.....I VOLI SLOBU KOLKO OĆEŠ TO JE TVOJA ODLUKA I TO TI NIKO NE MOŽE DA ZABRANI. ZA RAZLIKU OD TEBE JA VOLIM SVOJU ŽENU,NAŠU DECU I NAŠIH 5 UNUČADI....

komentar

09.10.2016 09:56

Eto sta se dobija kada Amerika 1980-tih nagradi vrle anti-komuniste sa stotinama hiljada dolara. I da-zali se za 6-tim oktobrom, ali zali sam narod. Narod vas je skinuo--SRPSKI NAROD-milioni ljudi koji su prognani, ubijani i pljackani 1990-tih-NAROD-ne DOS! Peti oktobar pripada NARODU, ne DOS-u! A za 5-tim oktobrom se ne zali. On se slavi kao i 27-ti mart i bez obzira na one koji su nastavili bilionsku kradju koju ste vi poceli 1990-tih za vreme ratova..E, zato se zali i za 6-tim oktobrom.

Mile

09.10.2016 11:48

Ovaj covek nikad nece moci razumno i posteno da razmislja.

oko

09.10.2016 20:16

@Mile - vojo idi ti brani trepcu ti si poznad da skupljas dobrovoljce kad si gonijo dobrovoljce da cuvaju jugoslaviju i miosevica treba bi vojvodo srbski da cuvas kosovo

Puritanac

09.10.2016 13:13

Pobedices ti i Tomu i Supermena i Betmena, Zagora i Bleka ali ajde pobedi Vucica ako mozes.

beba

09.10.2016 16:13

@Puritanac - Ni Tomu!Ima valjda vise Srbijanaca....

Marko

09.10.2016 14:48

IZGUBLJEN U SVEMIRU I PROSTORU,DA NIJE TRAGICNO BILO BI SMESNO DOLE OLOSI IZ 90 TIH

Sumadinac

09.10.2016 15:03

Al se nalupaste Tamara i Glumica! Ne daj Boze da nam ovaj Bosanceros bude ikad vise nesto u politici.

neša

09.10.2016 19:25

nedaj nikom pa i nama srbima da i vi vojo dr šešelj postaneš predsednik a i ni onaj nikolić ponovo bude predsednik

nenad

09.10.2016 21:37

@neša - A ko da ti bude presednik, ljubitelj kućića, mali turčin,sunđer bob, nataša kandić, žene u crnom e moj SRBINE... a ako si SRBIN ILI SI MILOVAC,DOĐOŠ ILI CRNOGORAC NA PRIVREMENOM TJ. DOŽIVOTNOM RADU ...

Soko

09.10.2016 21:45

E, Vojvodo! Nasao si jakog konkurenta.Pa njega moze svako da pobedi.Nego, nadji jaceg protivnika za takmicenje..Jadan si Ti kad tije On takmac.

MIMI ORLUŠINA

09.10.2016 23:22

@Soko - Đe si sokle ptico junačka,niko te ne zarezuje pa ajmo malo u ALO...SOKO ptico mišarska a gnjido ljudska kandiduj se ti za presednika pa pobedi njega nemoj da budeš svako i nemoj da poturaš KUKAVIČIJE JAJA U VIDU ZAVDJALE VILJUŠKE OD VOJISLAVA ŠEŠELJA...!

Миле96

10.10.2016 01:03

Томина политичка каријера ће бити завршена након председничких избора и то је свима јасно.

Драгомир

10.10.2016 10:44

Врачарац нам пише како воли своју супругу,децу и пет унучета!Бато,свака ти част!Да си ми познат водио бих те на пиће да видиш колико сам ја а стари Драгомир позитивна особа.Него када спомињеш да имаш пет унучета,бато,па,то треба имена да им се запамте!Да знаш када су им рођендани!Питам ја мог унука што боље мене слуша неко бабу Радојку?Он вели да она млого воли да се расприча.Када треба да је послушам одржи ми предавање.А ти деда само рекнеш две три речи.

VRAČARAC

10.10.2016 14:24

@Драгомир - NEMO DA SE LJUTIŠ ALI JA SAM NAJBOLJI DEDA NA SVETU KAŽU MOJI UNUCI,JEDNO NAVIJA ZA ZVEZDU, DRUGO ZA PARTIZAN TREĆI ĆE BITI ŠMEKER NA DEDU . PRINCEZE SAMO UŽIVAJU I PRAVE ZVRČKE JER IMAJU NAJVEĆU ZAŠTITU OD BRAĆE I DEDE... I ISTO ME VOLE VIŠE OD BABE KAO I TEBE TVOJA....POZDRAV OD STAROSEDEOCA BEOGRADSKOG SA VRAČARA, VRAČAR JE SRBIJA A NE CRNOGORSKO OKUPATORSKO LEGLO ZLA,KRIMINALA I IZRODA...!