Goran Bunjevčević
Marko Metlaš
Goran Bunjevčević

Marko Metlaš

Goran Bunjevčević, Foto: Marko Metlaš

- Veoma je važno da odigramo dobru utakmicu, ostvarimo cilj i uzmemo tri boda, iako neće biti lako. Pobeda je u svakom trenutku lepa i u pravo vreme dolazi. Igrači su spremni i motivisani i nema razloga za lošu avanturu sa Moldavijom - rekao je Bunjevčević srpskim izveštačima u Kišinjevu.

On je dodao da su pobede najbolja pozivnica za dolazak publike na stadion, ali i da je potrebno vreme da se kockice slože.

- Navijači će osetiti i podržati reprezentaciju, trudimo se da napravimo kult reprezentacije i vratimo poverenje koje je nestalo pre šest godina. Ništa ne može preko noći, potreban je vremenski period.

Prema njegovim rečima, utakmica u Kišinjevu nije presudna jer ima mnogo da se igra do kraja kvalifkacija.

- Nije presudan meč, kvalifikacije se završavaju 2017. godine, ali je početak mnogo bitan. Setite se samo koliko je ranije sitnih detalja odlučivalo o plasmanu na veliko takmičenje. Moramo da idemo od utakmice do utakmice i bez potcenjivanja protivnika. Prava slika našeg fudbala je da takva da je potrebno uvek unapređivati i nadati se plasmanu.

Bunjevčević je priznao da ima tremu pred gostovanje Moldaviji, ali smatra da je to normalan osećaj pred svaki značajan meč.

- Pred svako gostovanje imam tremu, to je normalno, jer je nestala ogromna razlika između "velikih" i "malih" reprezentacija. Kada igrate i protiv najjačih imate tremu. Ona je pozitivna i nestaje kada utakmica počne. Mnogo je teže gledati sa strane jer ne možete da utičete na dešavanja na terenu. Ko nema tremu pred utakmicu bolje da se bavi ovim poslom - zaključio je Goran Bunjevčević.

Utakmica između Moldavije i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 na stadionu "Zimbrua".