Publika je voli:  Sloboda Mićalović
Aleksandar Dimitrijević
Publika je voli:  Sloboda Mićalović

Aleksandar Dimitrijević

Sloboda Mićalović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Glumica ime nosi po verenici narodnog heroja Ive Lole Ribara, Slobodi Bodi Trajković.

Ona nije pristala da izda svoju ljubav pa je ugušena u logoru na Banjici.

- Moj otac je igrao monodarmu Ivo Lola Ribar, a Sloboda Trajković je bila Lolina verenica. To je najlepša ljubavna priča, poput našeg Romea i Julije – rekla je jednom prilikom Mićalovićeva.

I Sloboda Trajković je svojim podvizima ostala upamćena u srpskoj istoriji, a prema svemu sudeći Boba Mićalović je već svojim ulogama obezbedila zasluženo mesto u vrhu srpske kinematografije, a tek je pred njom veliki glumački put i uspesi.

Već krajem godine gledaćemo je i u jednoj od glavnih uloga u serijalu „Nemanjići“.

 

 

Komentari (3)

draga Sloboda

15.09.2017 23:08

imas divno ime, ali kao neko, ko je Bar Nesto Procitao u zivotu, Ne moze reci "'poput našeg Romea i Julije"", pa oni nisu nasi Vec Italijani srce moje....., neka zivi Tvoj Kum i Klanjaj mu se Dozivotnooooooooo

znalac

15.09.2017 23:51

Sloboda Trajhkovic i mnogi drugi su dali svoje zivote u borbi protiv fasizm.Zalosno je da se o njoj ali i o drugima malo zna.Nema tv drama o takvim junacima, nemafilmova, price o njihovim zivotima i svemu sta su dali za ovu zemlju.Ali glavno da imamo razne rijalitije, farme, zadruge i druge ponizavajuce sadrzaje cak i na tv sa nacionalnom frekvencijom.Kakva poruka dolazi odatle mldoj generaciji?Prosudite sami.Ponosnonosi svoje ime u kojem je sadrzana najveca vrednost zivota!

nedjo

16.09.2017 00:56

lepa prica,al pola srbije zanima lepi mića