Nema više grejanja za džabaka:  Vazura, Vučelić i Popović
Aleksandar Dimitrijević
Nema više grejanja za džabaka:  Vazura, Vučelić i Popović

Aleksandar Dimitrijević

Tvrde da će igrati Evropu: Vazura i Vučelić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

U razgovoru sa novinarom Željkom Pantićem za "TV Partizan", Vazura je najpre reagovao na pisanja medija u proteklih 24 sata i potvrdio onaj najvažniji detalj u celoj priči - dug od 370.000 evra danas je konačno isplaćen.

- Nije baš kao što mediji pišu. Pišu dvosmisleno, pišu ima žalbe, nema žalbe... Ja vam kažem da smo pre 15 dana predali žalbu CAS-u (Sud za sportsku arbitražu u Lozani), a ono što je dobra vest danas jeste da smo isplatili ceo dug, u toku je plaćanje svim klubovima, u kontaktu smo sa ljudima iz UEFA, rekli su nam da kada sve platimo da im pošaljemo sve. U kontaktu smo jer mislim da je preoštra kazna i zbog toga i oni verovatno osećaju potrebu da se uključe s nama u taj proces što bržeg rešavanja - ističe Vazura i dodaje:

- Mi ćemo danas platiti sve, skupićemo svu dokomentaciju i poslati u UEFA. Postoji i pravo žalbe, platili smo i kaznu UEFA od 3.000 evra, tako da očekujem da kada danas sve ovo platimo i pošaljemo, naš advokatski tim ode u Švajcarsku i krene da to rešava u što kraćem roku - objašnjava Vazura.

Naravno, sada kada je jedan problem rešen, postavlja se pitanje kada će Partizanu biti skinuta suspenzija, odnosno kada se očekuje konačna odluka.

- Konačna odluka je odluka CAS-a. Ja se nadam da će to biti u narednih 15-20 dana, s obzirom da smo ubrzali sva ta plaćanja. Naš advokatski tim će znati preciznije u narednih par dana - ističe Vazura.

Miloš Vazura

Marko Metlaš

Miloš Vazura , Foto: Marko Metlaš

On je demantovao da je portparol UEFA dao bilo kakvu izjavu ovim povodom, da će navodno, Partizan biti suspedovan i ako uplati ovaj iznos.

- Nikakvu informaciju nije dao portparol UEFA, pitao sam i rekli su mi da on nije dao izjavu. Mi smo reprogram predali u poslednjem danu, na vreme, mnogi mediji spekulišu da je 2.5 miliona, ali to nije tačno, ostao je samo ovaj deo i zbog toga smo kažnjeni. Partizan radi sasvim normalno. Ubeđeni smo da je kazna prestroga i da ćemo ih dobiti na sudu izmirivanjem ovih dugova. Postoje primeri da je presuđivano u korist klubova, naši advokati to imaju i pozivaće se na to. Mi smo dobili preporuku UEFA da to sve platimo do 31.1. i mi smo to učinili - kaže direktor crno-belih.

- U tački 14 (a) se kaže da nam se daje taj rok i mi se pozivamo na to. To će biti još jedan od naših aduta na sudu. Dosta ljudi je iznenađeno tom kaznom i nama su govorili da je sve u redu, da nema problema, ali smo dobili ovo 19. decembra. Žalbu smo već podneli u roku. Zahvalili smo se i premijeru i Vladi, zahvaljujući njihovom angažmanu smo došli do toga da smo danas uspeli da platimo, produžili sponzorski ugovor... - ističe Vazura.

Imajući sve ovo u vidu, nekih radikalnih promena u igračkom sastavu neće biti ove zime. Naprotiv, Vazura tvrdi da sve ide po planu, onako kako je i zamislio sportski sektor na čelu sa sportskim direktorom Ilievim i trenerom Nikolićem.

- Nećemo rasprodati tim, imamo čvrste argumente na našoj strani. Napravićemo neki transfer do kraja prelaznog roka, sačuvaćemo kičmu tog tima koji je tražio Marko Nikolić i Ivica Iliev - poručio je Vazura,

Na kraju, konkretno pitanje bilo je da li će Partizan igrati Evropu?

- Naravno! - potvrdio je Vazura.

Komentari (1)

čarls bronson

12.01.2017 19:09

Na slici ,Topalovići . Đenka je nosio crno-beli dres .