Velika Albanija
Zorica Lazarević
Velika Albanija

Zorica Lazarević

Velika Albanija, Foto: Zorica Lazarević

Nišani je izrazio zabrinutost zbog "neprijateljskih stavova" u vezi sa albanskim jezikom u Makedoniji, naglašavajući da je platforma albanskih partija u Makedoniji njihov proizvod, a da ih Albanija podržava u smislu provođenja Ohridskog sporazuma.

On je dodao da se Albanija uvek zalagala za suživot i jednaka prava građana iz različitih etničkih grupa i očuvanje dobrosusedskih odnosa, preneli su makedonski mediji.

Nišani je istakao da će Albanija nastaviti da doprinosi očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Partija Alija Ahmetija odlučila da uđe u buduču vladu Zorana Zaeva

Najveća albanska partija u Makedoniji DUI Alija Ahmetija odlučila je da učestvuje u novoj makedonskoj vladi koji će predovoditi Socijaldemkratski savez Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva.Ta odluka je objavljena u ponoć nakon celodnevne sednice rukovodstva stranke, a, kako su preneli mediji, portparol DUI-ja Bujar Osmani je, obrazlažući je, zatražio od predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da Zaevu dodeli mandate za formiranje vlade.

"DUI će učestvovati u formiranju nove vlade predvođene od SDSM-a, za šta smo već dali potpise. ;Tražimo od Ivanova da dodeli mandat lideru SDSM-a Zoranu Zaevu", rekao je Osmani u partijskom sedištu stranke u tetovskom naselju Mala Rečica.

Prema njegovim rečima, takva je volja većine Albanaca u Makedoniji.