Mihajlo  Pjanović
Marko Metlaš
Mihajlo  Pjanović

Marko Metlaš

Mihajlo Pjanović, Foto: Marko Metlaš

Te, sada već davne 2000. godine, u bici za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona, Crvena zvezda je posle 0:0 u Kijevu ugostila Dinamo pred krcatom "Marakanom". Branko Bošković je maestralnim udarcem levicom doveo crveno-bele u vođstvo, ali su nekoliko minuta kasnije Ukrajinci postigli izjednačujući gol i srušili snove srpskog šampiona da bi posle najvećeg klupskog uspeha u istoriji srpskog fudbala 1991. godine, mogao prvi put da se domogne elitnog evropskog takmičenja u grupnom formatu.

Tadašnja vedeta kluba iz Ljutice Bogdana Mihajlo Pjanović smatra da je duel protiv Ludogoreca bitniji nego onaj pre 16 godina u kojem je on bio akter.

- Podseća ovo vreme na to. Velika su očekivanja, euforija vlada u Srbji, traži se karta više. Međutim, postoje razlike. Ova generacija je donela bolji rezultat iz Razgrada. Čak se usuđujem da kažem da je ovo značajnija utakmica od one protiv Dinama iz Kijeva. Jer u utorak može da se odredi sudbina kluba. Znamo svi šta bi značio za Zvezdu ulazak u Evropu. To je sigurna zarada od 5,4 miliona evra. Mnogo bi to značilo za finansijsku stabilizaciju, moglo bi da se dugoročnije planira - poručuje Mihajlo Pjanović za "Mozzart sport".

Bivši napadač takođe želi da smkine teret fudbalerima Crvene zvezde sa vrata prebacujući ulogu favorita na suuprotnu stranu.

- Znate kakav je tim Ludogorec, za koliko novca igraju i koliko vrede ti Brazilci. Međutim, Zvezda je pokazala da timskom igrom može u najmanju ruku da im parira. Dakle, ne sumnjam da Crvena zvezda ima jako, jako dobre šanse. Treba biti motivisan,strpljiv i treba ih ponovo neutralisati timskom odbranom. Tu je u pun stadion. Sasvim dovoljno aduta - ističe Pjanović.

Upitan od koga u revanšu očekuje najviše, Pjanović se oslanja na kvalitete dvojice strelaca u Razgradu, Aleksandra Kataija i novajlije Gelora Kange.

- Katai igra čarobno. On je čovek od koga mnogo toga zavisi u ofanzivi. Verujem da će se pitati na Marakani, koliko i u Razgradu. Dobra stvar je što je Kanga počeo da igra sve bolje i bolje. To su igrai od kojih najviše očekujem - zaključio je nekadšnji ljubimac Zvezdinih Delija.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između crvene zvezde i Ludogoreca na programu je u utorak od 20:30 na stadionu "Rajko Mitić".