Saša Cvetanović
MUP
Saša Cvetanović

MUP

Saša Cvetanović, zvani Pit Bul, strahuje da mu ne ubiju brata, Foto: MUP

On je sudiju Duruza zamolio da mu što pre na suđenje dovedu brata, dok ga ne ubiju.

- Molim vas da mog brata saslušate što pre. Ubijaju advokate, sve ljude... Pozovite ga dok je još živ. Od mog brata je uzeta izjava na prevaru i pola optužnice protiv mene se zasniva na tome - izjavio je juče u beogradskom Specijalnom sudu Cvetanović.

Slobodan Šaranović

Dopisnik

Saradnici u panici posle njegovog ubistva, Slobodan Šaranović, Foto: Dopisnik

Cvetanović je prošle nedelje otkazao punomoće svom advokatu Marku Miloviću, sa kojim, kako „Alo!” saznaje, nije mogao da ostvari dobru komunikaciju, pa je juče dobio advokaticu Milu Janković, koja će ga zastupati po službenoj dužnosti.

Suđenje se juče odvijalo u pomalo napetoj atmosferi jer je ovo bio prvi pretres nakon ubistva Luke Šaranovića u Budvi, koji se teretio da je iz osvete za ubistvo brata Branislava Šaranovića naručio likvidaciju Nikole Bojovića (39).

Osmorica mrtvih u ratu klanova

Slobodan Šaranović je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora u Spužu, gde je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je organizator ubistva Nikole Bojovića. Istražni organi Srbije i Crne Gore sumnjaju da je on osma žrtva međusobnog obračuna njegove grupe sa klanom Luke Bojovića. Sve je počelo sa ubistvom Šaranovićevog brata Branislava 2009. u Beogradu. Pokrenuti rat nije ni policijski, ni sudski rešen. Porodice su u početku tvrdile da je ovaj sukob konstruisala služba bezbednosti.

Miloš Delibašić (33), sestrić ubijenog Šaranovića, koji se tereti za organizaciju ubistva Nikole Bojovića i Vidakovića, nije pokazivao da je preterano ožalošćen za ujakom, pa se čak i nasmejao u boksu za optužene.

U sudnicu je juče prvi put došla i Gordana, supruga ubijenog Slobodana Šaranovića, ali nije htela da daje izjave. Na suđenje je došla i Marija Bojović, sestra Luke i ubijenog Nikole, koja je na prethodnom pretresu izjavila da je njen brat ubijen dok se umesto nje brinuo o njihovom ocu Vuku Bojoviću, dok je ona otišla u Španiju.

Advokat Ivan Bajazit, koji je branio Šaranovića, izjavio je za „Alo” da nisu tačne priče da je njegov ubijeni klijent ostavio novac za ubistvo Luke Bojovića.

- Takve izjave stvaraju neprijatnosti supruzi mog klijenta i njenoj maloletnoj ćerki - rekao je Bajazit.

Nikola Bojović, uviđaj na mestu ubistva

Aleksandar Stanković

Nikola Bojović, uviđaj na mestu ubistva, Foto: Aleksandar Stanković

Suđenje optuženima za ubistvo Bojovića i Miloša Vidakovića 2. jula 2013. u Budvi juče je odloženo, jer je Cvetanovićev novi advokat tražio vreme da se spremi za postupak. Advokat Ivan Bajazit, Šaranovićev branilac, predložio je sudu da se postupak protiv njegovog klijenta, koji je ubijen u Budvi, 11. marta, razdvoji dok ne stigne zvanično izvod iz knjige umrlih. Veće je razdvojilo postupak, a suđenje se nastavlja 11. aprila.

Komentari (1)

sasa

22.03.2017 11:21

gde ode ova Srbija kad i ovakav jadnik postade ubica,pa ga jos zovu i Pitbul...pa kad bi ljudi znali ko je ovaj i kakav je,odakle je...samo bi se nasmejali...ja sam ga iks puta samarao place ko malo dete...strasno,sta uradi nemastina,za nekoliko desetina hiljada maraka ubijes nekog i odmah si neko,svi pisu o tebi.DAJ BRE BATALITE NAS SA OVAKVIM LIKOVIMA NAPISITE NESTO NORMALNO DA IMA COVEK STA DA PROCITA,i pored svega napisite da mu je nadimak Gladijator jer nije imao sta da jede pa GLADovao je