Pita
Profimedia
Pita
Pita koju niko neće moći da odbije, Foto: Profimedia

Potrebno je:

500 g kora za pitu
500 g praziluka
500 g šampinjona
ulje, kisela voda
so, biber

Praziluk i pečurke isecite na kolutiće. Na srednje ugrejanom ulju izdinstajte praziluk i pečurke. Procedite višak tečnosti. Posolite i pobiberite po ukusu. Složite četiri kore za pitu. Prve tri poprskajte sa malo ulja i kisele vode. Na četvrtoj, gornjoj kori, rasporedite fil. Zamotajte i stavite u pleh u koji ste stavili peki papir. Složite ostatak kora i fila na isti način. Gornji deo poprskajte sa malo vode i ulja. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, a posle 15 minuta smanjite na 180 stepeni. Kada pita porumeni, izvadite je i prekrijte platnenom kuhinjskom krpom da se prohladi.