Pita sa kupusom i mlevenim mesom
Kiseli kupus je savršena zimska namirnica. Postoji mnogo kombinacija i načina na koji se može pripremati. Najpopularniji je u sarmi ili sa suvim mesom. Iako ga svi pripremamo uglavnom u takvim jelima, evo predloga kako da unesete promene u svoj jelovnik. Napravite pitu sa kiselim kupusom i mlevenim mesom, veoma interesantna kombinacija. Jako brzo i lako se priprema sa gotovim korama, a tako je divna i ukusna da ćete uživati u svakom zalogaju.
Potrebno je:
1/2 kg tanjih kora
1/2 praziluka
ulje
250 g mlevenog mesa
1 manja glavica kiselog kupusa
biber mleveni
malo aleve paprike
Priprema:
Na ulju propržite na kolutove sečeni praziluk, pa dodati mleveno meso i sve zajedno dobro izdinstati. Na kraju dodati iseckan kupus i dobro upržiti ( oko 20 minuta). Koru raširiti na sto, malo je poprskati uljem, pa preko nje staviti kupus, pa ponovo koru i kupus i treću koru takođe. Saviti malo stranice i uviti u rolat.
Tako raditi do utroška materijala. Svaku rolnicu premazati uljem i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.