Piletina i povrće na puteru
Shutterstock
Piletina i povrće na puteru

Shutterstock

Piletina i povrće na puteru, Foto: Shutterstock

Sastojci:

2 pileća filea
250 g kuvanog graška
250 g kuvane šargarepe
100 g putera
so, suvi začin

Priprema:

Pileći file presecite napola da dobijete četiri komada. Operite meso, prosušite i namažite suvim začinom. U tiganj stavite malo ulja i puter i pržite file sa obe strane na srednjoj temperaturi. Smanjite temperaturu i polako dinstajte. Povremeno nagnite tiganj i prelivajte kašikom puter preko mesa. Kada je meso gotovo, ostavite da se prohladi i isecite dijagonalno. U tiganj stavite malo ulja i dodajte puter, ugrejte kuvani grašak na puteru, a kada bude gotov, izvadite i isti postupak uradite sa šargarepom. Servirajte meso sa graškom i šargarepom. Posolite povrće po ukusu.

Savet:

Povrće na puteru ima manje masnoće jer je prethodno obareno. Ovakav postupak možete primeniti sa bilo kojim povrćem. Važno je da povrće bude obareno tako da je mekano, ali se oseća pod zubima kada ga zagrizete ili, kako se to još kaže, al dente.