Pileći nagetsi
Profimedia
Pileći nagetsi

Profimedia

Pileći nagetsi, Foto: Profimedia

Sastojci:

2 komada pilećeg belog mesa
veća kesa čipsa od krompira
50 g hlebnih mrvica
kašičica mlevene ljute paprike
2 kašičice suvog peršuna
kašičica belog luka u granulama
kašičica suvog začina
2 jajeta
100 g brašna

Priprema: Odstranite masne delove, kosku i kožicu i isecite meso na kockice. Pospite meso biberom, suvim začinom i kašikom belog luka u granulama. Čips stavite u kesu za zamrzivač i oklagijom ga izmrvite. U činiju stavite mrvice od čipsa, hlebne mrvice, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, beli luk u granulama, biber i so. U jednu posudu stavite brašno, a u drugu umutite jaja. Svako parče piletine uvaljajte u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju ih dobro uvaljajte u smesu od čipsa. Ređajte ih na papir za pečenje. U dubljem tiganju ili šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite parčiće mesa u etapama da fino porumene.