Slatko-ljuti pileći bataci
Shutterstock
Slatko-ljuti pileći bataci

Shutterstock

pileći bataci, Foto: Shutterstock

Potrebno je:

1 kašika maslinovog ulja
4 čena belog luka
400 g malih šargarepa
8 bataka
kašičica soli
kašičica bibera
kašičica belog luka u prahu
kašičica sušenog bosiljka u prahu
glavica luka
malo svežeg peršuna


Priprema:

Batake potopite u marinadu od ulja i začina. Neka odstoje preko noći najbolje, ali možete i da ih ostavite u kesi sa začinima sat vremena. Upiće dovoljno arome.

Batake i šargarepu stavite u posudu za pečenje sa poklopcem i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, piše Super žena. 

Kad ispečete meso i šargarepu, imaćete izuzetno ukusan obrok. Dovoljno je da pečete 15 minuta na visokoj temperaturi.