Pileća prsa u medu
Profimedia

Sastojci:

250 g pilećih prsa
šolja pirinča
75 g šećera
čen belog luka
5 kašika soja sosa
3 kašike meda
1/2 kašičice čili sosa
2,5 dl vode
2 kašike kukuruznog brašna
susamovo ulje

Priprema:

Pileća prsa isecite na veće kocke. Stavite ih u plastičnu kesicu i dodajte im kukuruzno brašno, pa rukama utrljajte brašno u svaki komad piletine. U tiganj stavite malo susamovog ulja i propržite piletinu sa svih strana. Kada je piletina gotova, odložite je sa strane, pa pripremite sos. U tiganj dodajte sitno isečeni beli luk, šećer, umak od soje, med, vodu i čili sos. Kuvajte na srednjejakoj vatri dok sos ne provri, pa malo smanjite vatru i nastavite da kuvate dok tečnost iz sosa ne ispari skoro za polovinu. Zatim pomešajte kašičicu kukuruznog brašna sa malo vode, pa tu mešavinu ulijte u sos. U sos dodajte komade piletine i sve mešajte dok ne dobijete željenu gustinu. Piletinu sa ljutim umakom od meda poslužite uz kuvani pirinač.

Tagovi