Pileća pikata
profimedia
Pileća pikata

profimedia

Pileća pikata, Foto: profimedia

Sastojci:

- 4 parčeta pilećeg belog mesa bez kostiju i kožice
- 1/2 šolje brašna
- so i biber
- 5 kašika maslinovog ulja
- 4 kašike putera
- 2 čena mlevenog belog luka
- 2 kašike kapara
- 1/2 šolje suvog belog vina
- šolja pileće supe
- 4 kašike soka od limuna
- 2 kašike iseckanog peršuna

Priprema:

Kuhinjskim maljem blago ulupajte pileće grudi. Posolite i pobiberite i uvaljajte obe strane piletine u brašno. Otresite višak brašna. Otopite 2 kašike maslaca i ulja u velikom tiganju. Pržite pileće grudi u vrelom ulju, oko 5 minuta za svaku stranu, dok ne postanu zlatnobraon. Stavite pileće grudi na tanjir. Dodajte preostali maslac u tiganj i dodajte beli luk i kapar. Dodajte limunov sok, vino i pileću supu i kuvajte dok ne provri. Posolite i pobiberite. Vratite pileće grudi u tiganj. Kuvajte još 5 minuta dok se sos ne ukuva. Stavite piletinu na veliki tanjir, sipajte sos preko piletine i pospite seckanim peršunom.

Save