piksi
M. Metlaš
piksi

M. Metlaš

Dragan Stojković Ppiks i Nemanja Matić, Foto: M. Metlaš

Hoće li Dragan Stojković ipak sesti na klupu „orlova”? Mada se činilo da je trener Gvangžua pao u drugi (ili treći) plan u danu kada je FSS ozvaničio razlaz sa Slavoljubom Muslinom, rukovodstvo našeg saveza još želi da Piksi vodi reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2018. O dugoročnijoj saradnji ne može ni da se razmišlja, jer su Kinezi odlučili da čvršće vežu legendarnog Srbina.

Naime, kako „Alo!” saznaje, Stojković bi uskoro trebalo da dobije novi, unosniji ugovor sa Gvangžuom. Prema aktuelnom, koji je na snazi do kraja 2020, naš stručnjak zarađuje 5.000.000 evra godišnje, a gazda kluba želi da mu udvostruči platu! Očigledno je da je zadovoljan konstantnim napretkom ekipe koju je 52-godišnji Nišlija 2015. spasao ispadanja iz prvenstva Kine, a sada doveo nadomak plasmana u Ligu šampiona Azije.

Tumbaković: Lepo mi je u Crnoj Gori!

Smena Slavoljuba Muslina odmah je navela mnoge da ustvrde da je Ljubiša Tumbaković jedan od kandidata za upražnjeno mesto.

- Ovog momenta selektor sam jedne zemlje gde mi je je veoma lepo. Iza mene su dve godine rada i zašto bih sada razmišljao u drugom pravcu. Meni je vrlo lepo u Crnoj Gori. A zašto je Muslin smenjen? Nisam na izvoru informacija. Rekao sam da sam uvek na strani trenera, to je stvar poštovanja i iskreno mi je žao. Suština je da je ispunio cilj, a gde je puklo... To znaju ljudi koji su ga doveli i koji su radili sa njim. Imali su ciljeve i ideju. Cilj je ispunjen, ako je bio i neki drugi, za koji nismo znali, to je onda druga stvar... - objasnio je Tumbaković.

 

Ljubiša Tumbaković

Marko Metlaš

Ljubiša Tumbaković, Foto: Marko Metlaš

Na Terazijama 35, naravno, i ne pomišljaju da pokvare posao Kinezima (malo je fudbalskih saveza koji bi mogli), ali i dalje nameravaju da privole Piksija da vodi reprezentaciju na Mondijalu. I tokom priprema uoči takmičenja, dabome.

Dotad bi sa „orlovima”, u prolećnim akcijama, kao i na predstojećoj azijskoj turneji, radio v. d. selektora Mladen Krstajić.

Komentari (1)

baradja

01.11.2017 07:47

Smjena Muslina je piksijevo maslo,u saradnji sa nekima iz FSS-e,želi jado da pokupi kajmak tuđeg rada....,A gde si bio kad nismo bili ni "r" od reprezentacije?...Borio si se za svoj groš sa kinezima za što bolji ugovor,pa bi da poboljšaš pregovaračku poziciju pričom o preuzimanju reprezentacije koja ide na svetsko prvenstvo...kakav polusvet..Nije Muslin rođen za selektora,ali se prihvatio u teškom trenutku,stvorio neku atmosferu i uspio,što mnogi nisu,i to mu je hvala...