Pikantni but

Sastojci:
- 1,5 kg svinjskog mesa od buta u komadu
- 2 kašičice senfa
- 3 čena belog luka
- 150 g tanko isečene mesnate slanine
- 8 kriški starog hleba
- 3 jaja
- 2 glavice crnog luka
- 1 kg krompira
- 4 šargarepe
- 500 ml ulja
- so, biber
Meso dobro posoliti i ostaviti ga da malo odstoji da bi upilo so. Svinjski but poprečno zaseći na svakih 1,5 cm. Senf pomešati sa sitno seckanim belim lukom. Proreze premazati mešavinom belog luka i senfa. Hleb natopiti u umućena jaja, pa ga poslagati u pripremljene proreze od mesa. U svaki prorez staviti i jedan list slanine. Tako filovani but uvezati kuhinjskim koncem da se tokom pečenja ne bi otvorio. Krompir, luk i šargarepu iseći na krupnije komade i začiniti po ukusu. U nauljenu tepsiju staviti but i povrće, prekriti aluminijumskom folijom i peći oko sat vremena. Potom skloniti foliju i peći još 30 minuta. Prijatno!
