Bazen Prazan bazen
Profimedia
Bazen Prazan bazen

Profimedia

Prazan bazen, ilustracija, Foto: Profimedia

Ranko Marjanović zvani Arkan (32) iz Kmećana kod Banje Luke teško je povređen nakon što je pijan pao u prazan bazen u bašti kafe-bara "Intermezzo" u banjalučkom naselju Lauš.

Nesvakidašnja nesreća dogodila se dva sata posle ponoći i očevici tvrde da je Marjanović sam skočio u bazen, jer je bio pod uticajem alkohola.

Komšiju ubio za 25 evra!

Ranko Marjanović policiji je poznat kao višestruki prestupnik. Okružni sud u Banjoj Luci osudio ga je u aprilu 2006. na devet godina zatvora zbog ubistva komšije Stojana Milakovića (55) iz Kmećana. Zločin je počinjen u februaru 2006. na seoskom putu, gdje je Marjanović nožem nasrnuo na Milakovića, tražeći novac. Kada mu je rekao da nema para, Marjanović ga je 24 puta izbo po grudima, stomaku i rukama, a potom mu je iz džepa ukrao 54 marke, odnosno oko 25 evra. Uz zatvorsku kaznu, Marjanoviću je izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

- Celo veče je sedeo sa društvom i pio. Društvo se polako razilazilo, a on je ostao u sa dve devojke. Zajedno s njima je krenuo kući i na izlazu je, ničim izazvan, potrčao, preskočio žardinjere i skočio na glavu u bazen. Nikome nije jasno zašto je to učinio, verovatno je mislio da je bazen napunjen vodom - ispričali su očevici.

Oni kažu da je Marjanović u padu zadobio teške povrede glave i u prvi mah je bio bez svesti i okrvavljen je nepomično ležao u bazenu. Šokirane devojke odmah su počele da dozivaju pomoć i tek po dolasku ekipe Hitne pomoći Marjanović se osvestio i prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na daljnje lečenje.

Prema rečima načelnika Službe za neurohirurgiju, dr Vesne Ivanišević i glavnog dežurnog lekara na Hirurgiji, dr. Nebojše Trkulje, Marjanović je primljen s teškom telesnom povredom, odnosno frakturom baze lobanje.

- Pacijent će biti zadržan da daljem bolničkom lečenju i praćenju, a sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - saopšteno je "Avazu" iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

 

Komentari (4)

Ana

23.03.2017 23:31

Nadimak mu govori o intelektu...

valjevac

24.03.2017 06:07

Nije ovaj bilmez cistokrvni bosanac cim je razbio glavu

Novosadjanka

24.03.2017 09:09

Kada ce nepismeni novinari i uopste ljudi nauciti da je Banja Luka u Republici Srpskoj, a ne u Bosnoi i Hercegovini.Za mene je to strasno!

LILIT

24.03.2017 09:37

Pa Bosanac je to