Nataša Bekvalac
Printskrin Clip.rs
Nataša Bekvalac

Instagram/bekvalceva

Nataša Bekvalac, Foto: Instagram/bekvalceva

Angažman jedne pevačice izazvao je revolt među pojedinim glumcima, koji smatraju da Bekvalčevoj nije mesto na pozorišnoj sceni, pogotovo ne u ulozi nesrećne srpske kraljice koja je ubijena u majskom prevratu sa suprugom Aleksandrom Obrenovićem.

- To je isto kao da Boris Tadić igra Dragu Mašin. Ćutanjem jedino mogu da izrazim protest - kaže Goran Sultanović.

Ništa manje ogorčena nije ni profesorka na FDU Branka Pujić.

- Postoje fakulteti koje treba glumci da završe. U Srbiji ima barem pet odličnih glumica koje bi to fantastično uradile, ali su očigledno bitna neka druga merila i kriterijumi. Nataša je lepa žena, ali nije školovana za to! Sve i da se samo slika i da se od nje ne zahteva dramski momenat, nije joj mesto u mjuziklu - kaže glumica.

I Feđa Stojanović je opleo po pevačici.

- Iskreno, mene više ništa ne može da začudi u ovoj zemlji. Najbolje bi bilo da dođu ove s "Farme", to su veoma talentovane devojke, možda bi mogle da konkurišu Nataši. Idealna podela, bravo - ironičan je Stojanović.

Komentari (26)

djenka

30.08.2016 23:53

Potpuno su u pravu. Ima mnogo školovanih glumica koje dobro pevaju, čak imaju i završenu muzičku školu. Estrada nema šta da traži u mjuziklu. Ljuša Ristić, da je hteo kvalitet, mogao je da ode u Pozorište na Terazijama, naš jedini mjuzikl tetatar i da izabere profesionalca. Očigledno se ovde radi o drugoj vrsti pogodbe-biznisa koji sa pozorištem veze nema.

borovnica

31.08.2016 00:23

@djenka - За разлику од коментара нпр. Бранке Пујић, "пријатељице" Јохана Мемедовића, мислим да глума нема никакве везе са школом, ако Наташа има талента да одигра то што треба, зашто јој не пружити шансу?! Ако Љубиша Ристић сматра да треба да одигра ту улогу, што се неко буни, он је редитељ и има право да узме кога хоће, успут, сви ови који пљују по Наташи Беквалац су исти људи који пљују и по Љубиши Ристићу! Претпостављам да је то и разлог зашто не узима "школованог" глумца него лепу жену!

ana

31.08.2016 00:19

ako je budu gurali moze da prodje kao draga.Glumci su se sa pravom razbesneli. nije joj to predsednicko mesto ili ministarko a nije ni onaj Pinokijo od pravnika namestena da sudije u zdrav mozak.

Vuk

31.08.2016 00:34

Stvarno nepravda, zasto jedna Jelena Golubovic, skolovana rediteljka i glumica nije dobila ulogu Drage Masin kad vec nije rezirala?? Zato nam i ovako dobro ide

mačić@vuk

31.08.2016 08:57

@Vuk - Očigledno da naš narod nema smisla za protumačiti ironiju, kad ste već dobili toliko minusa. ja se potpuno slažem sa vašim komentarom.

Čiča Gliša

31.08.2016 01:43

Od svega najviše mi se sviđa, što će na kraju garant biti ubijena.

Baltazar

31.08.2016 07:57

@Čiča Gliša - Mozda je i ne ubiju!!!! To je takava glumacki potencijal da bi bilo steta tako da zavrsi.

Lana Schwartz

31.08.2016 03:00

Pa Ona ne zna ni da pjeva,a zove se pjevačicom.Ne mogu ni da Je zamislim da još i nešto,kao glumi.Pored onoliko mladih lijepih talentovanih školovanih glumica...nju?!Bruka!

DA

31.08.2016 08:07

Oni ne treba da napadaju Natasu,nego onoga ko je nju za ovo odabrao u situaciji kada najdarovitije glumice,majstori scene,plesa i pevanja nemaju godinama angazman ni u raklamama za top shop.

Money

31.08.2016 11:40

@DA - Naravno. Gospodin reziser tu racuna na komercijalni momenat i efekat zarade s obzirom da bi vise njih doslo zbog Nate, nego zbig neke skolivane, pristojne i dobre ali manje provokativne glumice. A ako se oredsrava igra u njegovom pozoristu u prostoru nekadasnje secerane, stvar je vise nego jasna: profitni iznad umetnickog dojma.

kostadin

31.08.2016 08:10

Slađem se saGoranom Sultanovićem i profesorkom na FDU Brankom Pujić. Treba za tu ulogu izabrati glumicu koja je završila u njihovoj klasi i koja že im se za dodelu te uloge debelo odužiti. Naravno da je i velika katastrofa da kod nas ima više akademskih glumaca nego što u Holivudu ima kaskadera i da ih mnogobrojni profesori sa mnogobrojnih akademija štancuju po strogim kriterijumima samo pogodnim za decu i unuke bivših glumaca i decu političara, sportista i kriminalaca.

meda

31.08.2016 12:48

@kostadin - Da, mislim Kostadine da je ovaj komentar najkompletniji.

meda

31.08.2016 15:28

@kostadin - E, sad ima tu jos jedna stvar koju bih da dodam. Meni licno je muka od ovog haosa u Srbiji, od svog ovog sunda koji pokusavaju predstaviti kao emisije iz kulture, ALI. Glumci nisu gadljivi na pare kad treba da ucestvuju u emisijama u kojima im definitivno nije mesto. Al zato kukaju kad neko uzme ulogu za koju su mislili da ce pripasti njihovom detetu.

penzioner

31.08.2016 08:11

Bravo glumci, dokle više sa pevaljkama (ako su i to), čast izuzecima. Kome su one uzor i zašto, dokle više o njima. Ništa o deci koja pobedjiju na svetskim takmičenjima, ništa o uspešnim studentima na državnim fakultetima itd. Ništa o ljudima koji su invalidi iz poslednjih ratova, ništa o porodicama poginulih ljudi.

MAČIĆ@BOROVNICA

31.08.2016 09:04

DA NE MISLITE MOŽDA DA JE DOSTA BILO TEORIJA ZAVERE U SVIM SEGMENRIMA ŽIVOTA. A ŠTO SE TIČE ŠKOLOVANJA, MOJ PREDLOG JE DA SE UKINU I ŠKOLE I FAKULTETI. IMAMO TOLIKO LEPIH I PRIRODNO TALENTOVANIH ŽENA DA NEMA POTREBE ZA TROŠKOM ŠKOLOVANJA. NA PRIMER NATAŠA: ODLIČNO GLUMI DA PEVA, UZ ODLIČNU GLUMU DA IGRA.

borovnica

31.08.2016 15:20

@MAČIĆ@BOROVNICA - Мислим да се овде не ради ни о каквој теорији завере, једноставно се овде ради о advertising-у! И то не чисто да би се производио профит, већ зато што живимо у свету где није битно шта јесте а шта није, већ како се нешто упакује и прода! Исто као што и позориште шездесетих није исто што и позориште седамдесетих и осамдесетих, тако исто позориште у 21.веку има своје карактеристике и по разумевању уметности и по публици која ту уметност треба да разуме и да у њој учествује. Народ данас разуме Н.Б.

posmatrac

31.08.2016 09:08

Za takvog reditelja ,po "stilu" slicnog Jeleni Golubovic , mislim da je izbor "fenomenalan", pod uslovom da ministar Vulin igra Aleksandra , a epizodne uloge samo oni koji su bili u JUL- u (sa pedigreom). Mislim da bi se tu nasla uloga i za Miru Markovic.

mkmc

31.08.2016 10:04

Zamisli svetogrđa,pevačica na pozorišnoj sceni pa poskočili.Kad je i jedan muzičar skolovani ili ne ikada prokomentarisao upornost i često neshvatljivost potrebe MNOGIH glumaca da moraju da se,svakako,dokazuju i u muzici.Pa pobogu,to je samo pevanje ili sviranje šta tu ima od UMETNIČKOG u poređenju sa njihovom glumom...

Bane

31.08.2016 10:19

Pa dobro, Nataša godinama odlično glumi časnu i vernu ženu. Jedini problem biće pevanje

Biljana

01.09.2016 14:04

@Bane - A ti si je video nevernu, pa znas???

penzionerka

31.08.2016 13:41

Nema mesta cudjenju.Prava slika drustva u kojem zivimo.Ne treba da se cudimo cak ni u slucaju da Natasa ili neka slicna njoj pocnu da vrse operacije na otvorenom srcu! Ovo je direktno posledica teze da svi sve znamo i da svi sve mozemo, narocito bez znanja.To je nas izum iako nigde toga nema u svetu.

nedjo

31.08.2016 14:59

sta ona uopste trazi na sceni,na estradi,u javnosti??

Dejan

31.08.2016 15:46

Ni ona nije manje školovana od mnogih glumaca. Puno njih ima drugi, treći ili četvrti stepen stručne spreme (konobar, bravar, armirač, itd...) a primaju fakultetsku platu u svojim matičnim pozorištima, a u drugim tezgare ili snimaju film. Ima i ona pravo na tezgarenje u pozorištu, a glumci nemaju prava da je zbog toga prozivaju.

Jovana

31.08.2016 18:40

Fina, talentovana pevacica u potrazi sa "sponzorom". Jedini problem je sto joj prolazi rok upotrebe ali daj sta das...Mjuzikl ce svakako uticati produktivno jer ce biti aktuelnija u medijima.Vec ce se naci neki stariji "sponzor" koji ce moci da je rentira i odrzava...Po tome je inace poznata.

uzjogunila se mama

31.08.2016 19:54

pa kako profesorkina cerka (mislim na prof. Branku Pujic, mada ne znam koga ona nesto moze da nauci) da ne dobije ulogu, a ona je Izvrsna jer je Njena i Gagijeva cerka, a o glumi zna koliko bilo ko drugi, a da pri tom nije glumac. Tako i Ljiljana Blagojevic oplete po serijalu TLZP, ja mislila zena od stila pa ok, kad ono, Njenu dragu Kalinu nisu primili u isti, toliko o korektnosti

Jovan79

31.08.2016 21:45

Koja je razlika izmedju pevaljke,kako je nazvase i glumaca?! Nikakva. Ni jednima ni drugima moral nije jača strana. A vi zavidnici što kažete da ne zna da peva..pa pogledajte se u ogledalo,zapevajte nešto. Ogledalo će pući,a vi propasti u zemlju od sopstvenog blama. Sram vaš bilo.