Jelena Marjanović
Facebook
Jelena Marjanović

Facebook

Jelena Marjanović, Foto: Facebook

On je nestanak prijavio u 17.20. policajcu B. P. Poslednji put je zvao u 17 časova, ali ona na taj poziv nije odgovorila.

Jelenina majka Zorica je medijima rekla da se sa ćerkom čula poslednji put u 16.48, a da je razgovor trajao kraće od minut, prenosi u svom romanu “Ubistvo Jelene Marjanović” novinar Mladen Mijatović.

- Trčala je, bila zadihana, ali žena nije čula ništa neobično. Kaže da joj je Jelena rekla da će posle trčanja sa Zoranom i ćerkom Janom doći da joj donese nešto da jede. Ona kaže da se u subotu čula u 16.42 i da su takođe razgovarala samo minut. Nešto neobavezno, Jelena je zamolila i da pripazi na ručak koji je ostavila da se kuva. Inače, svi kažu da je Jelena često trčala po tom nasipu, pokušavajući da oslabi. Pripremala se za novu pesmu i televizijske nastupe - referisala je Mijatoviću koleginica, koja je bila kod Jelenine majke Zorice (53), preminule pola godine posle ćerkinog ubistva 2. aprila 2016.godine.

Zoran Marjanović

Dejan Briza

Nestanak najpre prijavio prijatelju policajcu, Zoran Marjanović, Foto: ALO/Dejan Briza

Jelena je, prema snimcima sa kamera, na nasip stigla nešto posle 16.30, počela je da trči u 16.40, a u 16.48 razgovarala sa majkom, pokazale su bazne stanice. U 17 sati se više nije javljala i Zoran je navodno rekao policiji da je tada krenuo da je traži.

- Moj izvor kaže da je Zoran u policiji navodno ispričao da su u subotu otišli da Jelena trči na teren fudbalskog kluba u Borči i da je tu bila velika gužva, te se predomislila. Tek onda su se odvezli u Crvenku, koja je od fudbalskog terena udaljena oko deset minuta vožnje automobilom. Dakle, za njen plan da taj dan trči znao je samo njen suprug - rekao je Mijatoviću reporter na jednoj komercijalnoj televiziji, na šta mu je on odgovorio.

- Ovaj slučaj je potpuno sulud. Ubica je osećao ogromnu mržnju kad je ubio. Sakrio je telo. Bio je vešt i brz. Imao je moguće i dva oružja kod sebe, jedno kojim je isekao, drugo kojim ju je udarao po glavi. Oružja nigde nema. Način na koje je izvedeno ukazuje na zločin s predumišljajem. Kao da je čekao da dođe na nasip. A s druge strane, eto, ni ona sama nije znala da će tog dana doći u Crvenku. Sama je donela tu odluku, i to pola sata pre nego što je ubijena.

Kanal u kojem je ubijena Jelena Marjanović

Marko Metlaš

Kanal u Crvenki u kojem je zverski ubijena Jelena Marjanović, Foto: ALO/Marko Metlaš

On u romanu opisuje i kako mu je inspektor tokom istrage rekao kako ubrzo posle uviđaja, 2. aprila 2016. pronašli mali trag krvi na sedištu Zoranovog „mercedesa“, kojim se on sa Jelenom i ćerkicom dovezao na nasip.

- Još onda, ubrzo posle posle uviđaja, kada smo pregledali automobile. Prodavačica u butiku, gde su Marjanovići kupovali garderobu, kaže da je Zoran imao sigurno više pari maskirnih pantalona - otkrio je inspektor koji je potvrdio da su one poput onih, koje je u noći potrage za Jelenom, nosio ma sebi.

-Zoran nam je nekoliko puta, kada smo ga ispitivali, rekao da tokom potrage za Jelenom nije prilazio kanalu. Bio je izričit! Znaš li koliko mi je puta kroz glavu prošlo da se muž možda presvukao posle zločina, da je u autu možda imao rezervne pantalone? Šta ako je posle zločina krvave pantalone uništio, zajedno s oružjem, a nama su ostale samo te rezervne pantalone, na kojima se zadržao samo mali trag blata? - kazao je istražitelj.

 

 

Komentari (26)

nada

18.03.2018 09:41

I opet prica iz pocetka ! Ko je od porodice Marjanovic planirao ubistvo, ko su direktni pomagaci a ko ubica znaju samo oni a nasa policija nesposobna da izvuce priznanje !!!!!!!!!!!!! Ovde je sve jasno kao sunce i ne vidim cemu sluzi ova knjiga sem ????????

Sanja_Bgd_Bre

18.03.2018 12:43

@nada - Sem pokusaja,da se neko obogati na tudjoj nesreci,to su proklete pare! Neki zaista ne biraju nacin,da dodju do para,i preko mrtvih gaze... Ovaj Mladen Mijatovic(novinar)mi je bio veoma drag i omiljen kao novinar,posle ove knjige vise ne,sve je reakao o sebi!

Ana

18.03.2018 14:09

@nada - Svaka cast za komentar!! Jos mu onaj drugi lik kaze "nemoj da otkrivas pikanterije"...

Bojan

18.03.2018 10:35

Znaci nije ubijena iz velike ljubavi? Cudno..

zemljostrugar

18.03.2018 10:43

Ili Mijatovic opisuje neki drugi slucaj s istim imenima, ili namerno ometa istragu. Ovoliko izmisljotina je nemoguce objasniti na treci nacin. Da li je cuo svedocenja, koja je i Alo objavljivao: Jelena nikada nije trcala onom trnovitom stazom; svadjali su se u autu da je covek hteo da se umesa - pa gledao svoj posao, a male Jane nije bilo s njima! "Ubica" ubio i pobegao, a ko je ukljucivao Jelenin telefon? Sto pas nije nasao trag, sto ljudi nisu prvi dan videli patiku, duks, mobilni?

GLUMICA

18.03.2018 16:52

@zemljostrugar - nemojte da pomisljate i nasedate na price o politicaru,tajkunu...mocniku...a Mijatovic se nalupetao za sve pare,ja mislim da mu Spasic popio mozak

lilit

18.03.2018 11:03

To je "međunarodna" zavera, pa "naša" murija nema moći da razreši ubistvo!

Istina

18.03.2018 15:41

@lilit - Ko se jos u ovoj drzavi bavi ubistvima pa na ovoj nesretnoj zeni i njenom tuznom zavrsetku zivota zarađuju mediji vec godinama....uzas i sramota ostavite zenu da pociva u miru

Сараџогла

18.03.2018 13:21

ГУМИЦЕ,да читамо шта ти мислиш и шта се прича?

GLUMICA

18.03.2018 16:49

@Сараџогла - nije ubijena sa predumisljajem,ubijena je u naletu besa od batina...bacena i donesena sa druge strane kanala gde je i masakrirana u vodi ...jasno je da su svi Marjanvici umesani plus kum Ivica i kuma Vera

Сараџогла

18.03.2018 19:30

@Сараџогла - ГУМИЦЕ,да си бар прошла поред школе ... Ма,нееее,то сам ти сто пута написао! ... предумисљај,бацена,Марјановици,умесани ... Ало,бре и бре,не терај нам инат писањем коментара на писму подмуклих и ружних енглеза.Нађи неког момчића да ти инсталира у компјутеру српску ћирилицу и latinicu?I operi one sudove što ti stoje još od onomad?

Dragan

18.03.2018 21:48

@Сараџогла - A zašto tebe toliko pogađaju njeni komentari? Sto puta si joj odgovorio? Nisi ti "čist".

NENA CH.

19.03.2018 21:13

@Сараџогла - Ja ovaj tvoj komentar ne razumem, pisaliste Gosodji GLUMICI.Vidi se da vi neznate ni pravo da napisete vase prezime na cirilici. A njeni vas komentari pogadjaju direkno u tacku, razumem istina kad pogodi to hoce jako da zaboli.

moravica

18.03.2018 14:41

Ne pravite nas ludim, a gde su svedoci i sta su rekli o pojedinim clanovima porodice, gde su ih videli?

Oliver

18.03.2018 15:10

Zasto se ništa ne piše o ubistvu Olivera Ivanovića?

DaNe

18.03.2018 18:32

@Oliver - Zato što je Jelena bila obična mlada žena, majka kao 90% nas koji ovo čitamo, pišemo komentare. Oliver je bio političar, to je drugi svet (meni je i njega žao). Ono što se desilo Jeleni, može se desiti svima nama. Naša je sličnost sa Jelenom, a ne sa političarima.

NENA CH.

18.03.2018 15:11

NE RAZUMEM VISE OVO,NEKO PISE KNJIGE SVI KAO NESTO ZNAJU A TUZILASTVI RADI SVOJ POSAO. OPTUZNICA JE PODIGNUTA ZNA SE KO SU UBICE I TO SU MARJANOVICI I TACKA. PRAVDA POBEDUJE SPORA ALI DOSTIZNA. ZLOCINCI MORAJU DA ODGOVARAJU ZA ZLOCIN. VERUJEM U NASE SUDSTVO.

GLUMICA

18.03.2018 16:25

@NENA CH. - Neno,ja da sam imala pristup podacima kojima je imao Mijatovic ISTO IMAM PRAVO da napisem knjigu koja nije sudska presuda ali se zaista ne bi nalupetala kao on o mestu ubistva....Jelena nema sanse da je ubijena na kanalu pored deteta u po bela dana,da se on tu presvukao uklonio tragove zlocina i pozvao policiju....jednostavno neizvodljivo a i nelogicno

maja

18.03.2018 16:18

prica se da postoji banda zena moguce da su je one ubile .

Obican gradjanin

18.03.2018 16:48

Dosta vise sa ovim Marijanovicima!

DaNe

18.03.2018 18:28

@Obican gradjanin - Do doživotne presude svim učesnicima !!! Da nije medija, ovaj slučaj bi odavno bio na dnu fioke.

NINO CH

18.03.2018 19:01

@Obican gradjanin - OBICNOG GRADANINA POGODIO KOMENTAR U CENTAR. STO SE TICE MARJANOVICA SVI CE ONI PRED BOGOM ODGOVARATI, SAMO DA OVAJ U ZATVORU PROGOVORI. OZNACENI SU KAO ZLOCINCI NEMOZE IH OPRATI NI DUNAV.

Snesko belic

18.03.2018 17:53

Sta bi sa zenom koja nije ispitana i koja tvrdi da je ocevidac iznosenja Jelene u cebetu iz kuce a koja se javila kod Milomira Marica u jutarnju emisiju o cemu postoji snimak?

Peedja

18.03.2018 20:35

Iz velike mrznje? A ja mislio iz velike ljubavi...

Katja

18.03.2018 23:44

Nije Zoran ubica.Ko zna ko je u tom trenutku naisao i ubio Jecu.Taj neko je verovatno duze vremenao dolazio na nasip i cekao da sretne Jecu.Par reci,ona ga odbija,lik postaje nasilan...par minuta i gotovo.Zato slucaj nije resen do sada jer taj neko nije krsio zakon ni pre ni posle tog ubistva."Savrseno ubistvo"Ni slucaj Milice Barasin iz Subotice nikada nije resen.

martalala

19.03.2018 08:36

Ja sam i onda tvrdila i sad tvrdim- ni jedna zena ne bi ostavila rucak da se kuva i otisla na trcanje,a i kakav je to rucak u 17h.Jedino sto ostavim nekada je ves masina.