Petao koji nosi jaja
Printscreen
Petao koji nosi jaja

Printscreen

Petao koji nosi jaja, Foto: Printscreen

On nosi jaja i to vrlo čudnog oblika – mala i duguljasta, neobičnih oblika, različite veličine i boje; nemaju žumance i prilikom kuvanja belanca su normalna.

No, ipak ih ne konzumiraju dok se ne utvrdi o čemu je reč. 

Da im petao proživljava "krizu identiteta" Boljanovići su primetili tek tri meseca nakon što su ga kupili: "Do pola dana je bio muško, a drugi deo dana žensko", kaže Ranko Boljanović, koji dodaje da je petao ujutru vrlo nemiran i kokodače kao kokoška, a poslepodne kukuriče i šepuri se po dvorištu.

Kada je njegov neobični petao sneo prvo jaje, Ranko kaže da su mislili da je od koke, iako je bilo neobičnog, duguljastog oblika.

Petlovo jaje

Printscreen

Petlovo jaje, Foto: Printscreen

Da pevac nije "pravo muško" Ranko i njegova supruga primetili su kada su videli da leže u kokošije gnezdo.

"Videli smo da leže u jedno udubljenje u kokošinjcu. Kada bi legao udubljenje bi bilo prazno, a kada pevac ode ostane jaje”, kaže Ranko i navodi da petao jaja ne nosi često, te prođe i po 10-15 dana dok ne snese drugo.

Ranko ističe da njegov pevac živi "moderan život" i da ga koke ne interesuju mnogo, te da je već postao atrakcija za ceo grad, ali se nada da koke neće početi da kukuriču.

I veterinari su dali svoje stručno mišljenje. Naime, reč je o hermafroditizmu – dvopolnosti i ovo nije prvi i jedini slučaj u svetu. Do sada su zabeležena dva slučaja, jedan u Kini i drugi u Italiji. Hermafroditizam je uobičajeniji kod svinja i koza, ali kod pernatih životinja se izuzetno retko javlja.

Komentari (4)

ku ku ri ku

02.02.2018 22:48

Nosi ih stalno sa sobom i to dva komada.

nedjo

03.02.2018 00:13

da ga nije gazda oplevio?

Predrag

03.02.2018 10:56

Da nije to neki petler?

Mučenik

03.02.2018 11:09

Izgleda da i pevci više nisu ono što su bili. Proširili su svoje zanimanje. Za stručno mišljenje o 'naprednosti' pevca Paje obratiti se Brnabićki, a dobro bi bilo da ga pripremate za "Paradu ponosa" u vremenu kada se ponaša kao kokoška, odprilike i parada se održava u to vreme.