Usamljena žena Tužna devojka Depresija Usamljenost Tuga
Shutterstock
Usamljena žena Tužna devojka Depresija Usamljenost Tuga

Shutterstock

Devojčica nije roditeljima htela da prizna, Foto: Shutterstock

Devojčica koja je pretrpela nasilje ima 15 godina, a živi u mestu Tulež koje se nalazi nadomak Aranđelovca gde i pohađa prvu godinu srednje tehničke škole.

Majka devojčice, Jelena N. ispričala je da je sve počelo zbog Fejsbuk profila kada je njena ćerka dala svoju šifru drugarici iz odeljenja.

- Moja ćerka je dala drugarici šifru da joj deaktivira Fejsbuk profil, a onda je ta njena drugarica tu šifru dala celom razredu. E sad, ko koristi taj profil to je znak pitanja pošto mi ne možemo da uđemo na taj Fejsbuk profil, jer su joj zamenili šifru – kaže Jelena i dodaje da je problem nastao kada su sa Fejsbuk profila, dečacima iz škole, krenule da stižu fotografije i slike neprimerenog sadržaja, te da je zbog toga njena ćerka postala žrtva vršnjačkog nasilja.

- Optužili su je i da je ona koristila neki lažan profil od drugarice i nudila se dečacima za neku izvesnu sumu novca. Slike koje su slate sa tog profila bile su slike golih devojaka - glava od jedne devojke, telo od druge devojke. Dakle, sklapane slike, ali naša ćerka nema dobar telefon da bi na taj način mogla to da fotošopira. Telefon koji ona ima uopšte ne podržava tu opciju, dakle to je moralo da se uradi na kompjuteru ili nekom boljem telefonu koji ona ne poseduje – tvrdi Jelena.

Kako kaže, tuča se dogodila 13. oktobra, a o svemu ih je obavestio drug njihove ćerke koji pohađa istu školu.

- Našu ćerku nismo vodili kod lekara, jer ona to nama nije ni ispričala. Sve nam je rekao njen drug iz njene škole koji nam je tu u komšiluku. Rekao nam je da su je šamarali. Ona je to prećutala. Došla je kući sva crvena u licu, rekla je da je to bilo dva tri šamara. Međutim, ja sam juče bila u školi i razredni mi je pokazao snimak i videla sam da je to bilo 33 šamara. I nije to bilo samo šamaranje, nego i pesnice… - priča majka Jelena i dodaje:

- Taj dan, kad se sve izdešavalo u školi nije bio niko od dežurnih, niti direktor, niti bilo ko da odreaguje na to. Taj drug je sišao tamo dole kod direktora pred vrata, a direktor nije bio tu. Jedino je reagovao taj dečak, svi ostali drugovi iz odeljenja su navijali na to što se dešavalo!

Komentari (18)

zoran

08.11.2017 14:06

Želim brz psihički i fizički oporavak devojčici. Duša mala. Šta god da je uradila (ako je i uradila), a verovatno nije, to nije razlog da se ovo desi. Da li bi ti isti koji su udarali voleli da se to i njima dešava?

Milos

08.11.2017 16:36

@zoran - Pa s obzirom kako su vaspitani desice im se i mnogo gore stvari, a da tuga bude veca iz toga nece izvuci pouku no ce tonuti sve dublje u mulj i bezobrazluk.

Shony

08.11.2017 14:07

Nekad je bilo dva ukora, pa napolje iz skole, a za ovakve gluposti se ponekad gostovalo u Krusevcu. S ti sto bi te pre toga i nastavnik, a i roditelji dobro nalupali.

bravoooo

08.11.2017 21:35

@Shony - nekad bilo sad se spominjalo, je li tako bese, tate i mame nevini,..... Ne opravdam nasilje

Zoran

08.11.2017 14:09

Protiv svakog vida nasilja sam.Ali priča o fejsbuk profilu , šifri i kasnijim dešavanjima je malo sumnjiva.kakva joj je to drugarica, ako je priča uopšte tačna.

Klinka mog ortaka

08.11.2017 15:20

@Zoran - u osnovnoj skoli sa ortakinjom napravila fb. tracara i paparaco i sirile razne gadosti o deci u skoli pa sad tata i mama dezuraju na skolskom dvoristu.

Merkoni

10.11.2017 20:20

@Zoran - I meni je prica o Facebook profilu i sifri sumnjiva ali cinjenica je da je devojcica pretucena. Zasto se osteceni nisu obratili za pomoc profesorima i/ili roditeljima nego su se sami obracunali sa drugaricom za koju predpostavljaju da je kriva?

Mediji-kao prvi red odbrane!!!

08.11.2017 14:26

Tulezi su maleno selo sa divnim cestitim ljudima,pasivan kraj.Nije bio problem napenaliti dete iz takve sredine.Kao jagnje za klanje,jadna ni da mrdne ni da se oglasi!!! Uzas!!! A u skoli nikoga?! I tajac mesec dana?! Jadno dete,ko zna kroz sta je sve proslo.

Aki

08.11.2017 15:03

Strasno! Zao mi je devojcice. Zastrasujuce je i to da st danasnja deca agresivna i totalno bez emocija

deda

08.11.2017 15:03

Eto vam je farma, zadruga, parovi, gledaćemo kući uživo ako se ne ukine na tv

zoks

08.11.2017 18:04

srbijo beda si od zemlje!!!!

Ema

08.11.2017 18:19

Treba zakonom zabraniti sve drustvene mreze mladjima od 18 godina!

Mange

09.11.2017 08:11

@Ema - Kako zabraniti kada deca daju lažne podatke? Uvesti brojeve ličnih karata sa proverom istih?

Sanja

09.11.2017 08:18

Meni nije jasno kakvi su to izrodi od zenske dece koji tuku i samaraju drugaricu koja se ne brani! Pa, zeni u genima nije dato da se tuce, bori i ratuje, vec da voli, grli i stiti.A sta je ovo?? Jednog dana majke i odgovorni clanovi ovog drustva? Ne, nikada!

Da ti se zgadi zenski rod

09.11.2017 10:56

@Sanja - Takvih zena ima ko go'ana . Pogledati nize komentare o tome pisem , svaku od njih treba preventivno privesti i zavesti u registar nasilnica .

zaks

09.11.2017 08:36

Ministar prosvete dužan je da odmah počinioce kazni i protera uz škole.Sramota da se današnje devojke tako nasilnički ponašaju.neophodno je da imtužilaštvo odredi pritvor , pa nek im dođe malo pamet,..bitange nevaspitane

Tamara

09.11.2017 10:44

Ma sve to moze da se resi vrlo brzo - NARODNIM PONASANJEM - dodje roditelj otac ili majka svejedno i PREBIJE ''DRUGOVE'' TU U UCIONICI NA LICU MESTA . Toliko . To je jedino resenje . Jedino i za sva vremena . Kakav MINISTAR kakva TELEVIZIJA kakva POLICIJA - JA sam ti odgovor kad ti diras moje dete . Toliko .

Sneza

09.11.2017 11:44

Posto niko nije reagovao bio prisutan lepo bi bilo komisija da utvrdi gde je njima mesto bilo u vreme desavanja. Privatnu tuzbu mama podnesi i nek plate za pretrpljen strah a dete sa tim parama upisi u privatnu skolu. Vreme je da neko snosi posledice. Platu svi primaju a odgovornost niko. Ja bi uciteljima podigla plate i 50% ali bih od nbih i te kako zahtevala vecu posvecenost deci. Bolje i kvalitetnije predavanje casa. Duze ostajanje u skoli znaci dopunskih vise casova i vise materijala za rad.