Penal
FK Partizan
Penal

FK Partizan

Penal , Foto: FK Partizan

To je iznos koji bi crno-belima bio zagarantovan prilikom ulaska u Ligu Evrope. Ovako, Beograđani će morati da se zadovolje mrvicama, sa 210.000 evra i još nešto siće koja sleduje od strane UEFA. Nedovoljno za struju i vodu. Zbog svega ovoga čelnike iz Humske već boli glava od razmišljanja - kuda će, šta će i kako će.

Pitajte Tomića i Ilijeva zbog čega Božinov nije igrao

- Koliko je falio Božinov u Poljskoj?

- To je pitanje za trenera Tomića i sportskog direktora Ivicu Ilieva. Uprava se nikada nije mešala u izbor igrača. Moje mišljenje je da neke novajlije jednostavno nisu spremne za ovakve utakmice.

Prvi na udaru je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, koji u razgovoru za „Alo!” kaže da je svestan kako će ovaj neuspeh umnogome otežati situaciju u klubu, ali i da ne misli da im preti finansijski kolaps.

- Jeste, taj promašeni penal koštaće nas 3,4 miliona evra. Kupili smo dobre, skupe igrače zbog Evrope, za koje se nadam da će se isplatiti bar u domaćem prvenstvu - ističe Miloš Vazura.

- Kažete, neće biti finansijske krize?
- Partizan neće ući u finansijske probleme! Imamo dovoljno igrača, a neki su i na transfer-listi. Postoji nekoliko ponuda za naše fudbalere, a situacija oko prodaje jednog od njih je u završnoj fazi. Čekali smo da prođemo ovo kolo kvalifikacija, pa da rešavamo status nekih igrača. Ne radi se o Valeriju Božinovu, već postoji momak koji više vredi.

Ne može da  dođe sebi: Miloš  Vazura

Aleksandar Dimitrijević

Ne može da dođe sebi: Miloš Vazura, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Kako ste vi doživeli poraz Partizana?
- Krivo mi je i veoma teško! Ne mogu da dođem sebi. Žao mi je i „grobara” koji su u Lubin došli u velikom broju. Pružili su podršku ekipi na kraju meča, a to je veoma bitno. O navijačima samo reči hvale. Još sam vruće glave, pa nikakve odluke neću ni da donosim. Posle prvog meča svako ko navija za Partizan je pričao da je ovo najbolji tim crno-belih u poslednjih nekoliko godina. Naš najbolji igrač Nemanja Mihajlović promašio je poslednji jedanaesterac, ali ne tražimo krivca. To je fudbal, dešava se i Mesiju. Ne smemo da se osvrćemo unazad, već čitava ekipa mora da se digne iznad situacije. Titula je prioritet!

- Očekujete li nove potrese u klubu posle ispadanja iz Evrope?
- Ne očekujem, jer je Skupština zakazana. Partizan mora da ima stabilnost zbog prvenstva, koje je prioritet od početka priprema.

Nikad bolji uslovi za trenera

- Da li uprava ima poverenje u trenera Ivana Tomića?

- Verujem da ga uprava podržava. Videćemo, ali mislim da će to biti OK. U ponedeljak imamo sastanak na kojem će sportski sektor da podnese izveštaj. Sve što je bilo do rukovodstva, mi smo učinili. Što se Partizanove uprave tiče, mislim da nikada niko nije imao bolje uslove za rad. Obezbedili smo sva pojačanja pre priprema, tako da tu ne postoji izgovor. Što se Leonarda tiče, nadam se da će sutra biti u sastavu protiv Bačke. Iako je registrovan za Evropu, nije igrao zbog fizičke spreme. Znate kako, kada odigraš onako dobro u Beogradu, onda smatraš da ćeš u Poljskoj da ih „ubiješ”, pa kako bi sprečio neku povredu, sačuvaš igrača. To je bio glavni razlog njegovog neigranja, a odluku je doneo Tomić. Logično razmišljanje, ali evo šta nam se desilo. Sada ne smemo da pravimo pogrešne korake, izvukli smo pouku iz prošle sezone.

Komentari (5)

Marko

23.07.2016 09:41

Ti Vazura i ekipa oko tebe pod hitno napolje iz Partizan.Prodaješ maglu i bajke kako sve funkcioniše u klubu idealno a sve više i više nižemo istorijske neuspehe od kad si ti i ekipa došli u Partizan.Napolje što pre.

Milos

23.07.2016 09:55

Joj da li ti slusas sebe Vazura,navijaci su vam dali zadnju sansu u Poljskoj,a vi se zezate i ne vidite nikog za krivca pa ko je kriv ? nisu valjda navijaci krivi sto ste silne milone uporopastili na BOMBA igrace koje ste doveli.Ti,Vucela,Ilijev,Tomic,Zeka i profesor sve znajuci pravnik morate sto pre da napustitie klub i sami ste videli da navijaci vam spremaju proteste za sledece nedelju.

Mare grobar

23.07.2016 10:07

Ti Vazura bitno da vozis skupi Audi,i da primas preko 5.000 evra platu mesecno i da odvrnes BELU CIGANKU do daske,i sve ti je ravno.Partizan je unisten i podrzavam navijace koji su vam lepo rekli ostavke ili ce vas protestima isterati.A ispali su fer i podrzali klub u Poljskoj samo zato sto vole Partizan ,a ne vas u upravi.Pokazali su tvom sefu Vuceli da nisu huligani i krminalci kako ih on naziva,i bili su jedinistveni da bodre svoj klub.A sad ce biti jedinstveni da vas oteraju iz Partizana

Bokelj

23.07.2016 13:20

"Posle dobre igre u Beogradu..."Koje dobre igre. Igra li se fudbal zbog "dobre igre" ili golova? Poznato je da se igre zaboravljaju a pamte rezultati.Sada spominjete gubitak od 3,4 miliona eura a gdje ste bili "juce" u prijelaznom roku kada ste davali novce za razne isluzene ili neprovjerene igrace. Koliki je tu gubitak?Kakva je to ekipa kada je u njoj jedan od boljih igraca cetrdesetogodisnjak. Zalosno je sto ste vi, iz uprave, doveli nas Partizan na ovako niske grane.

momazver

23.07.2016 15:14

NE BI VOLEO,ali mi se sve čini da ćeš opet imati *odbor za doček* na posao...i da neće popiti beton niko od vozača ili ti obezbedjenja...već....joj ne smem da mislim... ali prvo mesto dele bar 3-4 *važne* face u klubu,KOJE POJMA NEMAJU o tome šta,kako,kada i zašto TREBA RADITI U FK PARTIZANU!!!