Glumac sa pravnim zastupnikom: Goran Jevtić i Vladimir Horovic
Dušan Milenković
Glumac sa pravnim zastupnikom: Goran Jevtić i Vladimir Horovic
Glumac sa pravnim zastupnikom: Goran Jevtić i Vladimir Horovic, Foto: Dušan Milenković

 

O ovim pretnjama Jevtić je, kako saznajemo, obavestio postupajućeg sudiju Angelu Mastilović. Međutim, od ovog suda dobili smo odgovor da se takve pretnje prijavljuju nadležnom tužilaštvu i policiji, a ne njima.


- Pošto ne očekujem fer i pravično suđenje, zatražili smo izuzeće svih osnovnih i viših sudija i tužilaca iz ovog grada. Odluka o tome još nije doneta - rekao je juče za „Alo!“ Jevtićev advokat Vladimir Horovic.

 

„To su budalaštine“

„Nemojte se baviti budalaštinama! To su obične gluposti! Stvarno ne znam šta me to pitate“, rekao je Jevtić nakon podizanja optužnice za medije. Nakon suđenja, pre desetak dana, nije hteo da daje bilo kakve komentare.

 

 Jevtić i njegov branilac su na suđenju, zatvorenom za javnost, zatražili da se sudski proces izmesti u drugi grad, tvrdeći da su u Osnovnom i Višem sudu u Somboru pristrasni. Na predlog tužilaštva, a uz saglasnost odbrane, suđenje Jevtiću je bilo zatvoreno za javnost kako bi se zaštitila maloletna žrtva, a sa tim se složio i okrivljeni. Poznati glumac je optužen da je u julu prošle godine, tokom festivala “Pozorišni maraton”, u toaletu somborskog Narodnog pozorišta obljubio maloletnika kome je bio glumački idol.


Prijavu protiv Jevtića otac zlostavljanog dečaka je najpre podneo, pa je povukao, ali se opet predmoslio, pa je prijavio da je Jevtić zaksočio njegovog sina u toaletu pozorišta. Kako „Alo!“ saznaje, tinejdžer koji je prema optužnici bio Jevtićeva žrtva trenutno živi u jednom mestu u okolini Sombora.


Tužilac je u optužnici zatražio da Jevtić bude osuđen na 14 meseci zatvora. Osnovno javno tužilaštvo u Somboru tereti ga za obljubu nad nemoćnim licem, za šta je zaprećena kazna od dve do deset godina zatvora, kao i za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

 

Čuvao ga policajac

Goran Jevtić najpoznatiji je po ulozi u filmu „Parada“, gde se proslavio ulogom gej aktiviste i organizatora venčanja. Poznat je u borbi za ljudska prava, naročito za prava seksualnih manjina. Prema pisanjima medija, nakon izbijanja afere podršku mu je najviše pružio jedan prijatelj, po zanimanju policajac. On ga navodno prati i čuva od eventualnih neprijatnosti.

Komentari (2)

бекрија

20.10.2015 07:39

Да си то урадио пунолетном не би било , ако је и било, то марш п.д.р.ч.но. Шта очекујеш, кремпите?

Nika

20.10.2015 21:06

@бекрија - ..a ti znaš šta se desilo?Jedan si od svjedoka? Neki dan je bio članak o nastavnici koja je sexualno zlostavljala učenika,a on je tužio....U komentarima se mogla pročitati pljuvačina po učeniku jer je budala,lažov,da je meni takva nastavnica...Dvostruki aršini su čudo!Svako je nevin dok se ne DOKAŽE suprotno!