
Bakina kuhinja
Verovatno ste do sada mislili da znate sve o tome kako možete da spremite karfiol. Ide u čorbe, u salate, musake... A da spremite zasebno celu glavicu karfiola, zapečenu u rerni. Predivnog je ukusa i hrskave korice. Pored toga što će biti ukusan prilog bilo kojem glavnom jelu, sigurno će i izgledati sasvim posebno na vašoj trpezi. Ovako pripremljen karfiol odlično je i kao predjelo uz neku salatu.
Potrebno je:
1kg karfiola
2 jaja
200 gr pavlake
150 gr kačkavalja
2 šargarepe
1 cvekla
suvi začin
majčina dušica
peršunov list

Bakina kuhinja
Priprema:
Karfiol, šargarepu i cveklu obariti oko pet minuta. U pavlaku dodati dva jaja, naseckati majčinu dušicu i začin pa sve izmešati. Pola kačkavalja iseckati na trake pa ubaciti u karfiol, ali samo paziti da karfiol ne pukne. Cveklu oljuštiti, malo zaseći do pola pa i u nju ubaciti malo kačkavalja.
