Pečeni karfiol
Bakina kuhinja
Pečeni karfiol

Bakina kuhinja

Pečeni karfiol, Foto: Bakina kuhinja

Verovatno ste do sada mislili da znate sve o tome kako možete da spremite karfiol. Ide u čorbe, u salate, musake... A da spremite zasebno celu glavicu karfiola, zapečenu u rerni. Predivnog je ukusa i hrskave korice. Pored toga što će biti ukusan prilog bilo kojem glavnom jelu, sigurno će i izgledati sasvim posebno na vašoj trpezi. Ovako pripremljen karfiol odlično je i kao predjelo uz neku salatu.

Potrebno je:

1kg karfiola

2 jaja

200 gr pavlake

150 gr kačkavalja

2 šargarepe

1 cvekla

suvi začin

majčina dušica

peršunov list

Pečeni karfiol, priprema

Bakina kuhinja

Pečeni karfiol, priprema, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Karfiol, šargarepu i cveklu obariti oko pet minuta. U pavlaku dodati dva jaja, naseckati majčinu dušicu i začin pa sve izmešati. Pola kačkavalja iseckati na trake pa ubaciti u karfiol, ali samo paziti da karfiol ne pukne. Cveklu oljuštiti, malo zaseći do pola pa i u nju ubaciti malo kačkavalja.