Pečene lignje sa krompirom
Profimedia
Pečene lignje sa krompirom

Profimedia

Pečene lignje sa krompirom, Foto: Profimedia

Sastojci:
800 g lignji
500 g krompira
luk
2-3 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
100 ml belog vina
100 g maslina
kašičica ruzmarina
kašičica suvog začina

Priprema:

Lignje očistite, operite i prosušite papirnim ubrusom. Krompir oljuštite, a luk narežite na četvrtine. U odgovarajuću posudu za pečenje stavite krompir, lignje, luk, sitno iseckani beli luk i ruzmarin, pa sve pospite suvim začinom. Dodajte ulje, masline, sve dobro promešajte i stavite u odgovarajući pleh. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim uklonite foliju, dodajte vino i pecite još pet minuta. Poslužite sa salatom po želji.

Tagovi

Komentari (1)

XXL

06.02.2017 11:27

Uvek se nasmejem kad vidim pohovane kolutiće lignje kada su u Nemačkoj sumnjali da se umesto njih prodaje - debelo crevo svinje. Inače bio sam zaposlen u jednoj hladnjači za preradu smrznute morske i sveže rečne ribe 12.g. od njenog nastanka pa do zatvaranja. Obožavam lignje ali sam stekao i alergijsku reakciju Qvinkeov edem zbog izloženosti isparenju kod čišćenja kao profesionalno obolenje ali što je najbitnije nutritivno nisam mogu da ih jem. Preporučujem ih.