Paun Hvaloljub
Nenad Kojadinović
Paun Hvaloljub

Nenad Kojadinović

Paun Hvaloljub, Foto: Nenad Kojadinović

Marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević kaže da bi bilo idealno staviti nekog insekta, i to mrava, koji će se zvati Radiša.
- Mrav je odlično rešenje, jer mi živimo u protestantskoj etici i u duhu kapitalizma, a službene ideologije su nam veberizam i luterizam. Ovaj insekt je simbol vrednoće, a naš premijer stalno ponavlja da mnogo radi, čak po 25 sati dnevno, da ne ide u toalet za vreme sednica, da ne spava, da od rana jutra sluša građane, a pritom im prigovara da su lenji i da treba da se ugledaju na Nemce. I mislim da tom mravu savršeno odgovara staro srpsko ime Radiša - objašnjava Milivojević.

S druge strane, karikaturista Marko Somborac ističe da se prvo treba konsultovati sa liderom JS-a Draganom Markovićem Palmom, koji sigurno zna koja bi životinja odgovarala Nemanjinoj 11, s obzirom na to da ima zoo-vrt.

- To treba da bude životinja koja karakterno lični na Vladu, a pošto ne postoji baš jedna takva, to treba da bude kombinacija dveju - lenjivca i pauna. Lenjivac zvani Spavoljub bi odlično okarakterisao Vladu. On je životinja kojoj mnogo vremena treba da se pokrene i da nešto uradi, što je isto i sa rezultatima koje mi kao država postižemo. Ali njemu fali i paun Hvaloljub, koji se stalno šepuri i govori šta je sve dosad uradio - kaže Somborac.

U Britaniji mačak Palmerston tvituje

profimedia

U Britaniji mačak Palmerston tvituje, Foto: profimedia

Da stvar bude simpatičnija, trend je i da državni ljubimac ima Tviter nalog, baš kao što ga koristi i britanski crno-beli mačak Palmerston, koji aktivno tvituje.

Uskoro novi portal

Po ugledu na zemlje EU Vlada Srbije imaće od 15. oktobra novi portal, najavio je juče Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu u Ministarstvu državne uprave. Glavni cilj digitalne transformacije, kako je rekao, jeste da javnu upravu preokrenemo u moderan sistem, okrenut krajnjim korisnicima, a to su građani. - Znamo šta treba da radimo. Vlada Srbije je prisutna na Tviteru, Fejsbuku i drugim društvenim mrežama, ministri, premijer i predsednik komuniciraju tim putem sa građanima. Znamo da kanali za socijalnu mrežu daju najbolji fidbek - rekao je Stojanović.

Komentari (2)

CIRINELA

17.09.2016 07:31

Misljenja marketinskog strucnjaka i karikaturiste su sve moj do mojega.

srbija

17.09.2016 16:37

Gospodine Somborac, šta mislite o predlogu da vladin ljubimac bude magarac? Ili je bolje da naš narod dobije tog ljubimca?