Robert Puletić
Facebook
Robert Puletić

Facebook

Robert Pauletić, Foto: Facebook

 

"Ovim putem bih pozvao turiste iz Japana i Srbije, koje izuzetno cenim, ali sve druge turiste, da dođu u Hrvatsku, jer je ovo najlepša zemlja na svetu", rekao je Pauletić novinarima u Splitu, preneo je Večernji list.

Pauletić se obratio novinarima povodom negativnih reakcija u javnosti na njegove stare izjave u kojima je pogrdno govorio o turistima iz Japana i Srbije.

 

On je rekao da mu nije bila namera da nekog uvredi i dodao da nije nacionalista.

"Ceo život putujem i pišem tekstove koji su pomalo satirični. To je ponekad specifičan dalmatinski humor", objasnio je Pauletić i naglasio da voli Dalmaciju i Hrvatsku, ali da poštuje i tuđe.

On je rekao da nikad nije bio član stranke i da je svestan da mora da mora da "prilagodi svoj izričaj".

Odbacio je tvrdnje da je u njegovim izjavama bilo govora mržnje.

Upitan koje su mu kvalifikacije za zamenika ministra turizma osim što puno putuje, Pauletić je rekao da su mu funkciju ponudili ljudi iz Mosta, jer veruju u njegove ideje.

Imenovanje Roberta Pauletića, putopisca, novinara i kvizaša, za zamenika ministra turizma izazvalo je burne reakcije u medijima, ali i medju pojedinim poslanicima u parlamentu zbog njegovih ranijih tekstova u kojima je vredjao strane goste.

Mediji su preneli njegov tekst iz 2008. u kojem je napisao da je napustio hotel, jer je u njemu bila grupa turista iz Srbije koji su letovali u Hrvatskoj. Prošlog leta se na društvenim mrežama takodje negativno izrazio o turistima iz Japana.