Žarko Paspalj
Marko Metlaš
Žarko Paspalj
Žarko Paspalj, Foto: Marko Metlaš

Nekada jedan od najboljih košarkaša Evrope, danas potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, legendarni "Palja" danas je ponosni vlasnik preko 1.500 ploča koje je odbacio novi Studio B, nedavno privatizovan, piše "Vice".

Paspalj je za "Vice" ispričao da se sve desilo pre oko mesec dana. Kako kaže, njegov dobar drug, radio amater, koji inače živi na Novom Zelandu došao je u Beograd. Radio amateri imaju neki prostor pored magacina koji već godinama koristi Studio B i tako je video kako novajlije sa Studija B bacaju ploče u đubre.

- Pozvao me i rekao: „Ej Paljo, ovde u Vinči se nešto dešava sa arhivom Studija B. Oni su nešto privatizovani, i svuda su njihove ploče, beta kasete, svašta je izbačeno iz jednog njihovog magacina. Došli neki ljudi, krenuli da tovare, kažu nose na đubrište, ja uzeo na brzinu jedan paket sa možda 200 ploča...- priča Paspalj za Vice.

Kako kaže, nije mogao da dozvoli da sva ta bogata arhiva završi na đubrištu, pa je saznao da su ploče odnete na deponiju u Višnjici.

- Uspeo sam da ubacim oko 1.500 ploča u auto i prebacim ih kod sebe u garažu. Nisam stigao još ni da pregledam čega sve ima, ali vidim da ima puno klasične muzike koja je odlično očuvana. Naravno, ima puno i domaće i strane pop i rok muzike i to je odlično - kaže Paspalj.

Na pitanje šta bi poručio novim vlasnicima Studija B, koji su ukinuli brojne kultne emisije ovog beogradskog radija, Paspalj kaže:

 

Komentari (6)

Boris

07.01.2016 13:32

Sramota za novog vlasnika a bravo i veliko hvala za Paspalja. Secam se, moj brat od tetke Aleksandar Davinic, poznati disk dzokej iz 70 godina je uvek kad donese novi hit predstavi ga na Studiju B kod Zorana Modlija, Marka Jankovica ili Dragana Jelica. On je dosta ploca pokloni toj stanici dok su bili u zgradi Borbe.

Skeptik

07.01.2016 13:36

Zao mi je ali istina je. Evo pokazalo se da je svaka vlast bahata i pametnija od predhodne. Bravo Paspalje!!! Uvek sam govorio da je sve to stvar KUCNOG vaspitanja. Nadam se da ce doci dan kada cemo poceti da cenimo svoje...

Vesna

07.01.2016 14:13

Tako je kad dodju neki koji ne znaju znacenje reci kultura,obrazovanje,moral,pamet,... Bilo bi lepo kad bi promenili ime. Studio B je bio nesto sasvim drugo. Hvala Paspalju. Da su bar oglasili da ce čistiti arhivu ...

ana

07.01.2016 18:47

@Vesna - novi vlasnik je kao i svi novi vlasnici dosao ne da odrzi vec da obrne.sto generacije sticase kad dodje neko (k) urban unisti za dan

Del Boy

07.01.2016 14:48

Ako se prodaje na veliko, svaka ploča u proseku po 5 evrica = 7500 evrica, ko reskira profitira. I to su danasnji privatnici, razbacuju se?!

Ahmad Nedzad

07.01.2016 19:40

Kako baš majku mu Paspalj? Što ne beše neki običan čovek, ljubitelj muzike, nego baš poznata ličnost?!