Pas
Printscreen
Pas

Printscreen

Tigra zaustavila autobus, Foto: Printscreen

Kada je njenom vlasniku pozlilo u kući ona je lajući istrčala napolje, zaustavila autobus koji je išao ulicom i insistirala da vozač izađe napolje. Potom je vozača odvela ga kući kako bi pomogao njenom onesvešćenom vlasniku.

Starijem Poljaku, udovcu koji je živeo sam sa kerušom, na žalost, nije bilo pomoći. Vozač autobusa je pozvao hitnu pomoć, ali vlasnik psa preminuo u bolnici. Keruša Tigra je tako ostala bez ikoga i završila u lokalnom azilu za pse.

 

Dobrovoljci iz poljske fondacije za zaštitu životinja saznali su za Tigru i njen podvig i rešili da nađu rođake vlasnika, koji bi mogli da joj pruže dom. Ova akcija je na početku išla teško jer se stariji čovek tek nedavno doselio u okolinu Valbžiha, a komšije su o njemu malo znale. Ipak, aktivisti su uspeli da pronađu njegovu decu koja žive u Nemačkoj. Tigru je na kraju rešila da udomi ćerka preminulog vlasnika.

Komentari (2)

Djordje

26.07.2016 20:41

Hvala Gospodu sto su se smilovali nad psom,sta je ljudsi zakon zivotinja ucinila humano delo a ljudi je smestili u azil (zatvor).Kakav stres za zivotinju ,a i ljude osetljivih emocija.

Gile

27.07.2016 08:18

@Djordje - A gde da je smeste? Uostalom, psi nisu odgovorni za svoje ponasanje, pa se niti mogu kriviti za zlodela ni nagradjivati za dobra dela. Taj ce pas verovatno biti usvojen, a u medjuvremenu ja sumnjam da imaju para da ga smeste u hotel.