Pas Kuče Štene Staford terijer
Shutterstock
Pas Kuče Štene Staford terijer
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikome nije jasno ko je mogao da učini ovakvo zlodelo, jer je sudeći po ranama koje se vide na slici neko najverovatnije nožem pokušao da prereže vrat psu.

– Iako pas nije pokazivao znake agresije, rana je bilo vidljiva. Pokušala sam da mu pomognem, ali je verovatno uplašen onim što ga je snašlo, pobegao. Uspela sam da ga slikam – kaže očevidac koji nije želeo da mu pominjemo ime, a koji je poslao slike.

Psu sekli vrat
Psu sekli vrat, Foto: Facebook/Grad Prokulje srce Srbije

U policiji kažu da tokom jučerašnjeg dana nisu primili sličnu prijavu i da ne mogu da kažu o čemu se radi. Očekuje se reakcija Udruženju za zaštitu životinja, jer su i ranije reagovali kada su se dešavali incidenti najčešće sa psima lutalicama. Kažu da su u poslednje vreme životinje koje su na ulici ostavljene od strane nemarnih vlasnika često stradaju, jer im se podmeće otrov.

Psu sekli vrat
Psu sekli vrat, Foto: Facebook/Grad Prokulje srce Srbije

Inače, svi koji su videli sliku povređenog psa, tvrde da je to delo ljudskih ruku i da je neko pokušao nožem ili sečivom da mu prereže vrat. S obzirom da se pas udaljio sa mesta gde je viđen i da ga niko nakon toga nije primetio, pitanje je da li će uopšte preživeti.

Problem pasa lutalica je u opštini Prokuplje postao gorući, jer ne postoji azil za pse u čitavom Topličkom okrugu. Zato se često u parkovima i pešačkoj zoni u centru grada može videti čitav čopor pasa lutalica koji nesmetano šetaju gradom.

Neretko, dešava se i da ugrizu nekog prolaznika zbog čega su česte prijave lokalnoj samoupravi za nadoknadu štete od ujeda pasa lutalica pa su i izdvajanja za tu namenu iz lokalnog budžeta poprilična i kreću se do nekoliko miliona dinara.

Najčešće se spor završi vansudskim poravnanjem, a tada oštećeni dobija u proseku od 20 do 60.000 dinara. Procena je da na teritoriji grada ima oko 3.000 pasa koji nemaju vlasnika, a taj broj se iz dana u dan uvećava.

Komentari (1)

mr burns from simpsons

17.12.2015 19:32

Ja sam sokiran jer taj koji je pocinio ovo moze da nastavi I dalje, vec zna se koga. samo su nam takvi I nedostajalii...