lovački pas
Profimedia.rs
lovački pas

Profimedia.rs

Lovački pas odveo gazdu u policiju, Foto: Profimedia.rs

Kako je na terenima planine Vujan u toku lov u vreme lovostaja lovočuvari su čuli lavež psa i na osnovu toga postavili zasedu.

Radnici Lovačkog udruženja "Vojvoda Milan Obrenović" Goran Raković i Miloš Maksimović su posle dva sata ugledali balkanskog goniča kako goni srnu i srndaća.

Iako su prema Zakonu o divljači i lovstvu mogli da odstrele psa koji pravi štetu u lovištu, odlučili su da pojure psa, a posle 10 minuta su ga i uhvatili.

- To je balkanski gonič, ženka. Na sebi je imala GPS uređaj za praćenje. Napravili smo zapisnik i o tome obavestili upravnika lovišta. Pas nijedno obeležje nije imao na sebi, pa je jedina mogućnost da uhvatimo nesavesnog vlasnika bila da ostavimo uključen GPS uređaj i da čekamo da vlasnik upadne u zamku - ispričali su nam lovočuvari.

Goran i Miloš su stavili psa u službeni auto i odvezli se u Gornji Milanovac pred zgradu policijske stanice. Tamo su prijavili ceo slučaj, a nastavili su da čekaju da nesavesni lovac dođe tragom GPS signala, a to se ubrzo i desilo.

- Sam je upao u klopku. GPS ga je doveo do stanice policije - kazali su lovočuvari za "Novosti".

Lovačko udruženje podnelo je protiv vlasnika psa prekršajnu prijavu i prijavu veterinarskoj inspekciji, jer pas nije čipovan ni vakcinisan. Treća prijava je podneta komunalnoj policiji.

Komentari (3)

Boris

30.03.2018 12:51

A sta ce biti sa psom? Pas je tu neduzan jer po svojoj maloj psecoj profesiji i prirodi koju ima , on je lovacki pas , naucen da goni i lovi divljac, dakle pomozite ovoj kuci da bude na sigurnom i dobro. Bojim se da ce samovoljni vlasnik i ujedno lovac bahato hteti da se psa otarasi ili ucini nesto nazao.

mr no

30.03.2018 22:11

@Boris - ne lupetaj

mira03

30.03.2018 13:42

Moš misliti recice da mu je pas pobegao...i nikom nista...