Vuk Rašović
Marko Metlaš
Vuk Rašović, Foto: Marko Metlaš

Bivši šef stručnog štaba Partizana je s klubom koji nikada nije uspeo da ostvari veliki rezultat obezbedio plasman u polufinale nacionalnog kupa izbacivši prebogati Al Ahli.

- Ovo je za mene veliko iznenađenje, ali i veliko priznanje za sve što smo do sada uradili. Ne samo ja već i ceo moj stručni štab i igrači, koji su fenomenalni. Ipak, ne da se nisam nadao ovoj nagradi, već sam bio potpuno šokiran kad nam je predsednik kluba to saopštio - kaže u razgovoru za „Alo!” Rašović i dodaje:

- Prvi put u klupskoj istoriji smo se plasirali u finale nacionalnog kupa i trenutno smo na mini-pripremama u Kuvajtu. Imali smo trening posle kojeg nas je predsednik okupio da nam nešto saopšti. Kad je rekao da sam proglašen za trenera godine, nisam mogao da verujem, a igrači su me opkolili i bacali u vazduh.

Rašović tvrdi da je odlazak u saudijsku Arabiju za njega bio pun pogodak, budući da je fudbal u toj zemlji na izuzetno visokom nivou.

- Ljudi u Srbiji uopšte nemaju predstavu koliko je fudbal u Saudijskoj Arabiji razvijen. Evo, kao jedan pokazatelj, reći ću da je tim iz ovdašnje lige prošle godine igrao finale azijske Lige šampiona, a da ja u timu imam sedmoricu stranaca. Takmičenje je prepuno Brazilaca, Argentinaca i ostalih stranaca, koje klubovi izuzetno dobro plaćaju - kaže Rašović.

Osim Rašovića, trener u prvoj ligi Saudijske Arabije je i Aleksandar Ilić, a srpskih igrača tamo nema.

- Nema naših fudbalera, ali tu je Leonardo. On je naš partizanovac. Tokom ove sezone tri puta smo se sastali protiv ekipe Al Ahli i oni su nas pobedili dva puta u prvenstvu, a mi njih u polufinalu Kupa. Inače, Brazilac je ubedljivo najbolji igrač i prva zvezda ovdašnje lige - objašnjava Rašović.