Leandre Tavamba
Marko Marković
Leandre Tavamba

Marko Marković

Leandre Tavamba, Foto: Marko Marković

Da su navijači Partizana slušali Leandrea Tavambu, ne bi se kidali do poslednjih trenutaka okršaja sa Jang bojsom. Uzeli bi zdravo za gotovo njegovu ranije izrečenu tvrdnju - da će srpski šampion proći u šesnaestinu finala Lige Evrope - i 90 preksinoćnih minuta samo slavili.

Ognjen: Zovite me “Ožegol”

Strelcu pobedonosnog gola crno-belih, kaže, prija nadimak Ožegol.

- Tako su me zvali i pre Partizana. Imam veliku podršku sa svih tribina Humske i o fami oko dolaska odavno ne razmišljam. Svi “grobari” me podržavaju. Jesam postigao odlučujući gol, ali bih se zahvalio saigračima što su me učinili najsrećnijim čovekom na svetu. Najsrećniji sam zbog toga što sam video da celi stadion skače i navija u isto vreme. Drago mi je što smo usrećili navijače - rekao je Ognjen Ožegović.

Slavlje na terenu i tribinama Humske svakako nije izostalo po završetku meča petog kola grupe B, zahvaljujući i upravo snažnom Kameruncu.

- Malo nam je opalo samopouzdanje u nekoliko poslednjih mečeva, ali smo uspeli da pobedimo Jang bojs i plasiramo se u nokaut fazu. Presrećan sam zbog uspeha Partizana! Uvek sam govorio da ovaj tim ima kvalitet i da će proći grupnu fazu - priča Tavamba.

Sledeća runda je šesnaestina finala, u februaru 2018, a u njoj napadač “parnog valjka” ne bira rivala.

- Želimo i tu fazu da prođemo, pa nas ne zanima ko će biti protivnik. Videćemo kakav će žreb biti, a dotad imamo borbu sa Dinamom za prvo mesto u grupi.

Gol za suprugu

Tavamba je gol švajcarskom timu posveti supruzi i najboljem prijatelju, koji su iz lože ispratili Partizanov plasman u evropsko proleće.

- Gol sam proslavio gledajući ka njima. Supruga i prijatelj su me baš obradovali, jer su doneli kamerunsku zastavu. Njihovo prisustvo me je motivisalo da odigram kvalitetno - objasnio je špic crno-belih.

Tavamba je postigao i treći gol u Ligi Evrope. Sva tri - Dinamu, Skenderbegu i Jang bojsu - upisao je u Humskoj. Na redu je gostovanje u Kijevu...

- Verujem da ću postići gol i na toj utakmici. Da potvrdim dosadašnji učinak. Kad sam došao, ovde sam zatekao igrače gladne golova, poput Leonarda i Đurđevića, a uloga strelca je sada moja. Drago mi je što sam zatresao mrežu i Jang bojsa - poručuje internacionalac iz Kameruna.

Komentari (2)

miladin

25.11.2017 23:51

Sta se hvalite pobedili ste svajcarce i albance pa kad su oni znali da igraju fudbal.

Drugarstvo

26.11.2017 09:42

Secam se kad je ovaj igrac dolazio - svi su pricali da nema mesta u tako velikom timu kao sto je Partizan.Ali odlaskom Leonarda i Djurdjevica mu se sve otvorilo i covek je to fenomenalno iskoristio.Svaka mu cast.