Fudbaleri Videotona
TANJUG/Tamas Kovacs
Viktor Orban

Profimedia

Viktor Orban, Foto: Profimedia

Umesto da sednu u autobus i za četiri i po sata budu u Beogradu, oni su se odlučili na drugačiju varijantu - da dođu avionom.

Ništa tu ne nije čudno, često se iz Budimpešte do Beograda dolazi avionom, ali računica Videotona ne izgleda logično. Dakle, umesto da dođu do Beograda autoputem (udaljenost 430 kilometara), oni se vraćaju na severoistok, u Budimpeštu, za šta im treba sat vremena vožnje. Onda treba uračunati još sat vremena čekanja na aerodromu do poletanja. Zatim, let traje 40 minuta, to je dva časa i 40 minuta. Dok se iskrcaju sa Aerodroma „Nikola Tesla” i sednu u autobus koji će ih voziti do hotela, proći će još 45 minuta. To je preko tri i po sata, a cena takve egzotike je nekoliko puta veća, jer se unajmljuje avion od 50 sedišta!

 

Megérkezett a Vidi Belgrádba. #videotonfc #vidi #football #foci #videoton #soccer #fb

A post shared by Videoton FC Official (@vidinstagram) on Aug 16, 2017 at 3:08am PDT

Premijer Mađarske Viktor Orban, koji se pita za sve u Videotonu, očigledno nije žalio para da svojoj ekipi obezbedi komfor. Ali pitanje je koliki će im komfor biti sa stalnim izlaženjem i ulaženjem u prevozna sredstva i prebacivanjem prtljaga. Sve to da bi stigli sat vremena ranije?!

 

Már a gépen a Vidi. #videotonfc #vidi #football #foci #videoton #soccer #fb

A post shared by Videoton FC Official (@vidinstagram) on Aug 16, 2017 at 1:42am PDT

Na drugoj strani, i Crvena zvezda će se naći u neobičnoj situaciji, samo iz potpuno drugog razloga. Crveno-bele čeka svemirski brod, stadion vredan 200 miliona evra, koji je tamošnje stanovništvo već prekrstilo u „ruski Koloseum”, jer oblikom podseća na onaj autentični, u Rimu. Kapaciteta 34.000 sedećih mesta ,koja su, naravno, zaštićena pokretnim krovom i grejačima, zvanično je otvoren 9. oktobra 2016. godine na prijateljskom meču između Rusije i Kostarike.

Stadion Krasnodara

Profimedia

Stadion Krasnodara, Foto: Profimedia

Krasnodar je prvu utakmicu u novom domu odigrao deset dana kasnije, 20. oktobra, protiv Šalkea u Ligi Evrope, a prethodno je bio domaćin na stadionu mnogo poznatijeg gradskog rivala Kubana. Interesantnih podataka o ovom fudbalskom zdanju ima mnogo, a najprepoznatljiviji je po tome što poseduje džinovski LED ekran od 360 stepeni, koji se okreće oko celog unutrašnjeg zida stadiona.

 

Jó hangulatban utazik a csapat. #videotonfc #vidi #football #foci #videoton #soccer

A post shared by Videoton FC Official (@vidinstagram) on Aug 16, 2017 at 1:39am PDT

Inače, reč je o prvom i jedinom ekranu te vrste na zemaljskoj kugli. Zasluge za ovo remek-delo, na kojem se, nekim čudom, neće igrati utakmice Svetskog prvenstva u Rusiji naredne godine pripadaju predsedniku kluba Sergeju Galinskom (50).