Duel Lazovića i Jevtovića
TANJUG
Stadion Partizana

D. J. Bužić

Stadion Partizana, Foto: D. J. Bužić

Epilog taktičkog nadmudrivanja Miroslava Đukića i Marka Nikolića bila je fudbalska uspavanka bez golova. Ako na to dodamo činjenicu da su zbog kazne UEFA tribine u Humskoj bile prazne, zaista loša fudbalska predstava.

Partizan je na početku meča imao inicijativu, ali nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu, da bi se Videoton oslobodio u finišu prvog poluvremena, takođe bez prave prilike.

Ono što smo videli u prvom, nastavljeno je i u drugom delu meča. Loš fudbal, neorganizovan, bez pravih prilika. Imao je Đurđević jednu šansu, čak je postigao i gol, ali je pre toga rukama oborio svog čuvara, tako da pogodak nije priznat.

Mogao je Partizan i da bude poražen kada je Patkai imao idealnu, stopostotnu priliku u samom finišu meča, ali je povratnik u crno-bele redove Vladimir Stojković spasao Partizan, odbranivši nemoguće.

Revanš meč između ova dva tima na programu je za sedam dana u Felčutu.

DRUGO POLUVREME:

90+3. minut- Kraj meča, nerešeno bez golova.

90. minut - Kakva prilika za Patkaija! Stojković je spasao Partizan odbranivši čist zicer.

80. minut - Još 10 minuta nade za Partizan da može da postigne pogodak.

69. minut - Đurđević postiže gol, ali je pre toga odgurnuo svog čuvara, tako da ovaj pogodak neće važiti. Ostaje i dalje 0:0.

66. minut - Prva promena u redovima Partizana, izlazi Sejduba Suma, a u igru će legenda kluba 39-godišnji Saša Ilić. Hoće li on pomoći Partizanu da postigne gol...

58. minut - Opasna prilika za Videoton. Lazović je centrirao iz kornera, a Juhaš tukao glavom pored gola.

53. minut - Još jedan slobodan udarac sa identičnog mesta... Ovog puta Suma šutira pored gola.

49. minut - Slobodnjak za Partizan na ivici kaznenog prostora, idealna prilika... Ali, katatrofalan šut Jankovića daleko iznad gola. Ostaje 0:0.

46. minut - Počeo je drugi deo meča u Humskoj, može li Partizan do pobede?

Suma u prodoru

Marko Metlaš

Suma u prodoru, Foto: Marko Metlaš

************************************************************************

45+3 minut - Kraj prvog poluvremena, Partizanu je pripao prvi deo, Videotonu drugi, ali golova nije bilo, kao ni ozbiljnijih prilika.

45. minut - Tri minuta će se još igrati u prvom poluvremenu.

42. minut - Sada već veliki peh za Videoton. I Šćepović je morao van terena zbog povrede. u igri je Bence Sabo.

35. minut - Prvo uzbuđenje pred golom Mađara, Vulićević je šutirao, ali Kovačik odbranio. Novi korner za crno-bele.

33. minut - Problemi za ekipu Marka Nikolića. Hadžić je morao da napusti teren zbog povrede, u igri je Gereši. Rezultat je i dalje 0:0.

25. minut - Veoma spor ritam utakmice, i dalje nema golova, čak ni ozbiljnijih prilika.

Duel Lazovića i Jevtovića

TANJUG

Duel Lazovića i Jevtovića, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

19. minut - Uf, oštar start Milana Radina nad Markom Šćepovićem. Zaista je nesmotreno ovo bilo, mogao je nogu da slomi bivšem fudbaleru crno-belih.

13. minut - Đurđević je uputio solidan udarac, tik pored desne stative golmana Kovačika.

10. minut - Partizan je za nijansu agilnije ušao u meč, ali i dalje nema opasnosti ni sa jedne strane.

1. minut - Počela je utakmica pred praznim tribinama stadiona u Humskoj.

****************************************************************

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Jevtović, Radin, Janković, Suma – Tavamba, Đurđević. Rezerve: Jovičić, Ćirković, Đuričković, Ilić, Everton, Pantić, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

VIDEOTON: Kovačik - Nego, Juhaš, Fiola, Stopira - Patkaj, Hadžić, Solnoki - Lazović, Henti, Šćepović. Rezerve: Horvat, Fejes, Marić, Sabo, Moski, Tamaš, Gereši. Trener: Marko Nikolić.

Ovo svakako nije takmičenje koje je Partizan želeo, ali svakako se izabranici Miroslava Đukića ne bi bunili da se posle godinu dana pauze ponovo domognu grupne faze Lige Evrope.

Posle eliminacije Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona i poraza u dvomeču od Olimpijakosa, uz sjajno pruženi otpor u oba meča, poslednja prepreka ka Partizanovoj evropskoj jeseni je mađarski Videoton - i to kakav.

Ovaj tim sa klupe predvodi Marko Nikolić, koji se u Humsku vratio kao kod svoje kuće. Prošle sezone je crno-bele doveo do "duple krune", a sada će imati prilike da rasplače fudbalere i navijače koji su se kleli u njega.

Takođe, za Videoton igraju dvojica srpskih igrača, bivših napadača srpskog šampiona - Danko Lazović i Marko Šćepović, koji će imati priliku da tresu mrežu kluba u kojem su se afirmisali.

Partizan je na papiru favorit, ali Mađari su i te kako neugodni, naročito ako u obzir uzmemo činjenicu da Nikolić u dušu poznaje beogradsku ekipu.

Komentari (2)

magarac

17.08.2017 23:11

Srbima zabraniti fudbal. Stojkovićda ne brani na revanšu,z***aće nešto sigurno.

Gravedigger.ksh

17.08.2017 23:25

Suma je doveden kao da je Ronaldo-Mesi i Serhio.Ramos niko mu ne treba .A ne vide da fali da se dovede jos 3-4 igraca .Veceras je ovo bila TUGA od igre .Sampion srbije treba ovako da igra ?!