FK Partizan - Liga šampiona
FK Partizan
FK Partizan - Liga šampiona

FK Partizan

Stadion FK Partizan, Foto: FK Partizan

Evropska fudbalska unija zabranila je fudbalskom klubu Partizan da igra i Ligi šamiona i Ligi Evrope u prvoj od naredne tri godine u kojoj se kvalifikuje za jedno od ta dva takmičenja.

Asošijeted pres prenosi da je kazna usledila zbog neplaćenih dugova od 2,5 miliona evra, koje je Partizan imao zaključno sa septembrom 2016. godine.

Istovremeno, predsednik Partizana Milorad Vučelić tvrdi za B92 da ova informacija nije tačna i da crno-beli moraju do kraja januara da isplate 360.000 evra kako bi izbegli kaznu.

Podsetimo, Partizan je 2013 suspendovan na godinu dana, pa je UEFA smatrala da naredn akazna mora da bude još žešća.

Crno beli su kažnjeni jer nekoliko puta u poslednjih pet godina kršio pravila o neplaćenim dugovima.

Iako je prvobitno objavljeno da je suspenzija u trajanju od tri godine, za B92.net su UEFA razjasnili da je reč o zabrani igranja tokom jedne sezone, prve od naredne tri u kojoj klub izbori učešće u nekom od evropskih takmičenja.

Kako se navodi u odluci Tela za finansijsku klupsku kontrolu UEFA, žalba je moguća u narednih deset dana, ali ne na adresu UEFA, već će crno-beli ovaj slučaj morati da, ako žele, iznesu pred Sudom sa sportsku arbitražu u Lozani.

Komentari (4)

Moje cutanje skupo kosta

11.01.2017 14:48

Da se ja pitam sve bih nase klubove izbacio na pet, sest godina,iz svih evropskih takmicenja, dok se ne privatizuju, da nas ne brukaju. Pobedjuju ih ekipe za koje nismo nikada u zivotu culi. A Zvezda je nekada bila evropski i svetski sampion, a Partizan igrao finale kuoa sampiona. A gde su danas? Nigde.

NIKOLA1995

11.01.2017 15:54

Dogorelo do nokata.Vreme je da se uzme govnjava motka,opkoli stadion zauzmu prostorije isteraju lopovi.Ako to sad neuradimo,buduce generacije nam to nece oprostiti.Vreme je za revolucionarne poteze.Svi u juris da se spase ovo malo sto je ostalo od voljenog nam PARTIZANA.Ponovimo 5.oktobar,da bi spasili sto se spasiti moze.Napred u istoriju.

Klosariii

11.01.2017 16:20

Mars bre vise iz klubaaa! !!

NOLAN SMIT

11.01.2017 19:15

UEFA JE STROGA ALI PRAVEDNA.