Darel Vilijams
M. Metlaš
Edo Murić

M. Metlaš

Edo Murić, Foto: M. Metlaš

Druga utakmica igraće se u ponedeljak od 21.00 u Železniku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Edo Murić sa 14 poena, 13 je postigao Darel Vilijams, 12 Džamar Vilson, a 10 Adin Vrabac. FMP je predvodio Dejan Davidovac sa 19.

Početak utakmice obeležili su promašaji na obe strane, malo poena, ali i dosta defanzivnih skokova. U takvoj igri bolje se snašao FMP, koji je na prvi odmor otišao sa šest poena prednosti.

To je, međutim, bilo sve što su gosti iz Železnika uradili, pošto je Partizan do kraja utakmice bio dominantan na terenu.

Crno-beli su se, posle loše prve četvrtine, trgli nakon tri minuta igre u drugoj deonici. Seriju od 12:0 pokrenuo je Veličković prvoj trojkom na utakmici. Nakon te trojke uledila je još jedna, pogodio je Vrabac, a poenima Vilsona, Murića i Vilijamsa Partizan je poveo sa 26:20.

Do kraja druge četvrtine FMP je očajno šutirao, Partizan je održavao prednost, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 37:27.

Sredinom druge četvrtine utakmica je na kratko bila prekinuta, pošto su navijači Partizana vređali suprugu prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića. Na kraju je i trener domaćih Aleksandar Džikić morao da zamoli navijače da prestanu kako se hala ne bi ispraznila.

Partizan je u trećoj četvrtini prelomio utakmicu, sve je držao u svojim rukama i samo povećavao razliku, koja je u 29. minutu dostigla 24 poena.

U poslednjih 10 minuta izabranici Džikića su bez problema održavali ubedljivu prednost i na kraju slavili sa ubedljivih 82:63 za 1:0 u polufinalnoj seriji.

Ovoj utakmici prisustvovali su nekadašnji igrači Partizana Žofri Lovernj i Leo Vesterman, a njihov dolazak u halu izazvao je pravo oduševljenje oko 4.000 navijača. Veliki aplauz dobili su i vaterpolisti Partizana, koji su ranije ove nedelje osvojili titulu šampiona, kao i junirski KK Partizan, takođe prvaci države.