Složno za  predsednika  FSS:  Vučelić
Aleksandar Dimitrijević
Složno za  predsednika  FSS:  Vučelić

Aleksandar Dimitrijević

Složno za predsednika FSS: Vučelić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kokeza je jedini kandidat na Skupštini FSS-a, a retkost je da su baš svi složni u vezi sa izborom jednog čoveka. Partizanovcima ne smeta što je Slaviša zvezdaš, pa možda je ovo neko novo doba u srpskom fudbalu, kada neće biti podela na ove ili one, na naše ili njihove, što nije bio slučaj u vreme mandata Tomislava Karadžića, koga su crveno-beli osporavali i optuživali da je naklonjen Partizanu.

Milorad Vučelić, član uprave crno-belih, u razgovoru za „Alo!“ slaže se da bi Kokeza trebalo da bude prvi čovek FS Srbije na predstojećim izborima, koji će se održati 20. maja u Staroj Pazovi, sa početkom od 12 časova.

Iza njega  stali Zvezda, Partizan i Savez:  Kokeza

Aleksandar Dimitrijević

Iza njega stali Zvezda, Partizan i Savez: Kokeza, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Partizan podržava Kokezu, a zašto i ne bi kada ga podržavaju svi u Savezu? Smatram da bi prvi cilj trebalo da mu bude plasman Srbije na Mondijal, a druga stavka je - rešavanje pitanja reda i bezbednosti na stadionima. On je i sam toga svestan. Razgovarao sam nedavno sa njim na finalu Kupa Srbije u Gornjem Milanovcu.

- Da li očekujete da Tomislav Karadžić ipak ostane u Savezu? Da li je možda dobrodošao u Partizanu?
- Mogao bi da dobije neku novu funkciju, verovatno tu ima nečega. Karadžić je veoma zaslužan za razvoj srpskog fudbala. Učinio je neke dobre stvari, ali mu je nešto nedostajalo. Reprezentacija je ključna, kao i plasmani na velika takmičenja, ali nisu rešeni problemi sa huliganima. Što se tiče Partizana, Tomislav je kod nas uvek dobrodošao, uostalom, član je Skupštine, tako da za njega ovde uvek ima mesta.

- Kroz šest dana su predsednički izbori u Partizanu. Kako se tu stvari odvijaju? Do kada je poslednji rok za prijavu kandidata?
- Zasad jedini zvanični kandidat je Ivan Ćurković. Sve što ste viđali po medijima, imena koja su se pojavljivala, niko od njih nije podneo kandidaturu. Sve su ostalo nagađanja. Poslednji rok je 23. maj, ali se ne bih iznenadio da se kandidat javi i 25. maja, dan posle izbora. Znate, Srbija je to, tu ne možete puno da se začudite.

Zaista smo najbolji srpski tim u Evropi

 - Sajt Partizana je pecnuo ostale srpske klubove da su crno-beli „najzaslužniji što Srbija na klupskom nivou nije u rangu Andore, Farskih Ostrva, Gibraltara“. Da li delite ovakav stav?

- Pa dobro, nema tu potcenjivanja ostalih. Tačno je da smo dobrim igrama podigli rejting srpskom klupskom fudbalu. To je samo pitanje matematike. Izračunajte samo koliko smo osvojili bodova za našu zemlju. A činjenica je da smo i mi mogli više.

 

Ne mešam se u rad tužilaštva

- Prošle nedelje policija je uhapsila napadače Miloša Vazure. Pre toga ste apelovali na državu da uhapsi huligane. Kako sad gledate na to pitanje?

- Onog trenutka kada su huligani stavljeni iza rešetaka, ja više nisam imao šta da kažem na temu toga. To je sad pitanje policije, tužilaštva, ne bih se mešao. Bitno je da pravda bude zadovoljena.

Komentari (4)

GP

18.05.2016 09:36

Na svakom koraku se u Partizanu oseca izdaja. Ovo rukovodstvo treba pod hitno da ide.

Milos

18.05.2016 10:20

Koji ljigavac.

sale

18.05.2016 17:22

Ovaj i njegovi pajtosi bi podrzali i crnog djavola samo da zadrze pozicije ej ovaj je sluzio svim rezimima zadnjih 30 godina i uvek je uz rezim ko god to bio znaci covek bez obraza fuj

MIrko

18.05.2016 17:49

Ni ti ga podrzavas, Partizan nikada nece podrzavati nekoga ko je direktno odgovoran za stanje u KK I FK Partizan. MARS NAPOLJE IZ PARTIZANA DA VAS MI NE ISTERAMO !!!!!