KK Partizan
A. Dimitrijević
KK Partizan

A. Dimitrijević

Partizanov kolovođa... Vil Hečer, Foto: A. Dimitrijević

U prvom meču šesnaestine finala FIBA Lige šampiona Partizan je ostvario veoma značajnu pobedu u Solunu, savladavši bratski PAOK rezultatom 76:74!

Partizan je do pobede na vrućem bratskom parketu predvodio neverovatni Vil Hečer sa 27 postignutih poena. Pratili su ga Vanja Marinković, Branislav Ratkovica i Stefan Birčević sa po 10 postignutih koševa.

Crno-beli su odlično otvorili meč u Grčkoj, razigrao se plejmejker Vil Hečer od samog starta i već tada se videlo da crno-beli i te kako imaju šanse u ovom meču.

Prvu četvrtinu, ekipa Aleksandra Džikića u svoju korist rezultatom 24:14, dok je druga deonica igrana u potpunom egalu.

Dozvolio je Partizan ekipi PAOK-a da se vrati u život u trećoj deonici kada je bio evidentan pad u igri godtujuće ekipe. U tim trenucima ništa nije polazilo za rukom, što su crno-beli iz Soluna umeli da kazne i da preokrenu rezultat na tri poena prednosti na kraju pretposlednje deonice.

U četvrtom kvartalu videli smo takođe ujednačenu igru "poen za poen", a u poslednjem minutu bilo je naročito neizvesno.

Na šest razlike za Partizan, Ted MekFeden je ozbiljno pripretio pogodivši dve vrlo teške trojke, ali je Ratkovica iz dve serije sa penala postigao tri poena.

Solunjani su imali dva šuta za izjednačenje na deset sekundi pre kraja, ali su dvojica igrača promašila van linije 6,75. Birčević je u tom trenutku zabeležio defanzivni skok, odlično uposlio Marinkovića koji je bio sam ispod protivničkog obruča, poentiravši za dva, što je faktički ubilo svaku nadu domaćeg tima da se domognu pobede.

Pogodio je PAOK trojku u poslednjoj sekundi na osnovu koje nisu izbegli poraz, ali su umanjili razliku na samo dva poena pred revanš u Beogradu koji je na programu za dve nedelje.

Pobednik ovog dvomeča odmeriće snagu u osmini finala sa španskim Tenerifeom.