Samardo Samuels
EPA/ANDREU DALMAU
Samardo Samuels

EPA/ANDREU DALMAU

Samardo Samuels, Foto: EPA/ANDREU DALMAU

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić je rekao da će gostovanje španskom Bilbau, gde će biti bez najvećeg pojačanja Samarda Samjuelsa, biti dobra škola za njegovu ekipu.

- Kao i sve ekipe u našoj grupi, Bilbao ima iskusne i kvalitetne igrače protiv kojih ce biti veoma teško da se igra. Biće dobra škola za naše mlade igrače koji će dobiti šansu da steknu iskustvo i pokažu napredak u odnosu na početak sezone - rekao je Nikolić za klupski sajt.

On je poručio da će centar sa Jamajke Samjuels propustiti treće kolo Evrokupa i ostati u Beogradu.

- Samardo će da radi po posebnom programu kako bi bio spreman za utakmicu protiv Cibone u Zagrebu. I bez njega, idemo u Bilbao da im pariramo našom mladošću i energijom koja mora biti na najvišem nivou od početka do kraja utakmice - istakao je Nikolić.

Za razliku od Samjuelsa, u Bilbau će nastupiti Marko Čakarević, koji se oporavio od povrede, a prethodno je propustio dve utakmice u Evropi.

- Još jedan težak meč je pred nama, ali i još jedna prilika da se maksimalno borimo i prikažemo u najboljem svetlu. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, veoma poštujemo ekipu Bilbaa, ali isto tako smo svesni da smo u stanju da igramo sve bolje i bolje. Važno je da budemo energični u svim fazama igre i da tako pokušamo da iznenadimo rivala - zaključio je Čakarević.

Utakmica trećeg kola C grupe Evrokupa između Bilbaa i Partizana igra se sutra od 20.30 časova.