Poslednji put igraće  jedan protiv drugog:  Božinov i Grujić
Aleksandar Dimitrijević
Poslednji put igraće  jedan protiv drugog:  Božinov i Grujić

Aleksandar Dimitrijević

Poslednji put igraće jedan protiv drugog: Božinov i Grujić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Crvena zvezda sa oreolom ubedljivo najboljeg tima lige, koji je samo dvaput kiksnuo u celoj sezoni, gostovaće u subotu (17) Partizanu, koji proživljava najgore trenutke u novijoj istoriji.

Klub iz Ljutice Bogdana zatvorio je finansijske rupe do kraja sezone, koja će mu poslužiti kao priprema za kvalifikacije u Ligi šampiona, dok će crno-beli, po svemu sudeći, morati da se pomuče i za drugo mesto koje vodi u Evropu. Posle poraza na Karaburmi na otvaranju jesenjeg dela sezone (2:1) Partizan je na istorijskih minus 29 u odnosu na Zvezdu, a raka koju je uprava kluba iz Humske sama sebi iskopala dublja je za odlaske najboljih igrača Andrije Živkovića i Abubakara Oumarua. Prvi je poslat u Teleoptik, a drugi prodat u Kinu posle dosta peripetija. Ni sa njima dvojicom u timu, Partizan nije uspeo da odgovori poletnim crveno-belima, koji su u prvom delu sezone slavili sa 3:1.

Zbog toga legenda kluba sa „Marakane“ Miloš Šestić u kratkom razgovoru za „Alo!“ poručuje da Partizan u narednom derbiju nema čemu da se nada.

Ne daje šanse  crno-belima:  Šestić

Aleksandar Dimitrijević

Ne daje šanse crno-belima: Šestić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Tek je početak prvenstva i obe ekipe nisu na najboljem nivou. Bilo je iznenađenja u derbijima uvek i neretko se dešavalo da u tom trenutku slabiji tim pobedi. Međutim, mislim da bez dvojice najboljih igrača, Andrije Živkovića i Abubakara Oumarua, Partizan nema čime da se suprotstavi Zvezdi, da ne kažem da nema šta da traži. Teško može da iznenadi Zvezdu - rekao je Šestić za „Alo!“.

Dvostruki strelac na 70. derbiju, 1982. godine, kada je Crvena zvezda na stadionu Partizana slavila sa 4:1, smatra da Miodrag Božović ima mnogo kvalitetniji tim u odnosu na mlađeg kolegu Ivana Tomića.
- Zvezda je mnogo kvalitetnija ekipa od Partizana i to je dokazala u dosadašnjem toku šampionata - kaže on.

Najubedljivije pobede Zvezde u derbijima
43. derbi Crvena zvezda - Partizan 6:1
58. derbi Partizan - Crvena zvezda 1:4
70. derbi Partizan - Crvena zvezda 1:4
110. derbi Crvena zvezda - Partizan 4:0
132. derbi Crvena zvezda - Partizan 4:1