Stari znanci: Toni Parker i Nemanja Nedović
profimedia
Stari znanci: Toni Parker i Nemanja Nedović

profimedia

Stari znanci: Toni Parker i Nemanja Nedović, Foto: profimedia

Francuska se mentalno podigla posle neočekivanog poraza od Australije na startu olimpijskog turnira i ubedljivo je savladala Kinu (88:60). Plejmejker „galskih petlova” i vođa reprezentacije smatra da on i njegovi saigrači moraju ozbiljno da pristupe meču sa Srbijom, pošto smo mi jedni od kandidata za medalju.

- Kina nije na istom nivou kao Srbija. U igri koju smo prikazali na drugom meču na Olimpijskim igrama konačno smo pronašli identitet našeg tima, ali moramo da budemo svesni da smo igrali sa slabijim protivnikom. Naš naredni rival je Srbija, reprezentacija koja je favorit za osvajanje medalje u Riju, tako da će to biti veoma težak meč - naglašava superstar San Antonija Toni Parker.

Miloš Teodosić, kapiten Srbije, ističe da je meč sa Francuzima odlučujući za našu selekciju u borbi za medalju.
- Imamo još tri utakmice, a duel protiv „trikolora” biće od najveće važnosti za ishod na olimpijskom turniru. Naš cilj je da prođemo dalje, a pobeda u ovom meču odlučiće ko će ići sa treće pozicije u narednu fazu. Ne vidim razlog zašto bismo bili preterano tužni posle poraza od Australije, kada nam tek predstoje važni mečevi. Ne mogu ništa da obećavam osim da ćemo se boriti kao što smo i do sada to činili - rekao je Miloš Teodosić.