Hapšenje
MUP
Bivši sportista, saradnik mafije: Zoran Njeguš

Miloš Cvetković

Bivši sportista, saradnik mafije: Zoran Njeguš, Foto: Miloš Cvetković

Zajedno sa Njegušem za malverzacije vredne 2.350.000 evra uhapšena je i Draginja Bajić (48), supruga Vitomira Bajića Baje, šarićevca koji je pod misterioznim okolnostima umro u italijanskom zatvoru 2011.

Osim Njeguša i udovice šarićevca, pripadnici MUP-a uhapsili su zbog sumnje da su prali novac i N. O. (46), N. Đ. (51), svi iz Beograda, odgovorno lice privrednog društva “Parket planet” d. o. o., R. S.(36) iz Užica. Oni su uhapšeni pod sumnjom da su prikrivali vlasništvo nad pet poslovnih lokala u Tržnom centru „Vila jezero“ na Zlatiboru, stanom u Beogradu i privrednim društvom „Parket planet“ d. o. o., iako su znali da 2.350.000 evra, kojima su kupljeni lokali, stan i firma potiču od prodaje kokaina i ostalih narkotika i da postoji opasnost od njihovog oduzimanja u postupku pred nadležnim državnim organima. Krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv još jedne osobe.

Inače, u akciji sprovedenoj širom Srbije, među ostalima, uhapšen je i sudija za prekršaje u Guči M. P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

U zatvoru:  Darko Šarić

Đorđe Kojadinović

Darko Šarić, Foto: Đorđe Kojadinović

Uhapšena je i S. Ć. (49), službenica Fonda PIO, koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima, čime je budžet oštećen za 4,5 miliona dinara. Policija je uhapsila i S. Isakovića (64) iz Požarevca, rukovodioca sektora za urbanizam u Direkciji za izgradnju, zbog sumnje da je u periodu od 2014. do 2015. izvršio zloupotrebu službenog položaja. On se tereti da je to krivično delo počinio dok je obavljao stručni nadzor na poslovima koji su izvođeni u MZ Ćirikovac, Rečici, Maljurevcu, Zabeli i Čačalici.

Prilikom akcije “Skener”, pali su i bivši predsednik opštine Iđoš zbog zloupotreba prilikom izgradnje škole, kad je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećen za osam miliona dinara, kao i policijski službenik u Sremskoj Mitrovici, koji je obaveštavao nelegalne trgovce duvanom o kontrolama.

Nebojša Stefanović

Tanjug

Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug

 

Stefanović: Pokazaćemo da se korupcija nikome neće isplatiti

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, istakao je juče da se sumnja da su uhapšeni oštetili budžet za više od sedam miliona evra. Stefanović je rekao da je borba protiv korupcije veoma važna i da će policija pokazati da će svi koji to čine biti sankcionisani i snositi odgovornost. - Sve linije policije nastavljaju da rade pojačanim intenzitetom. Pokazaćemo da se korupcija ne isplati. Makar ona bila u redovima policije, pokazaćemo da svi moraju da snose odgovornost - poručio je ministar Stefanović.

 

Hapšenje Vitomira Bajića u Crnoj Gori

vijesti.me

Hapšenje Vitomira Bajića u Crnoj Gori, Foto: vijesti.me

 

Uhapšeno i 16 saobraćajaca

Pripadnici MUP-a, u saradnji sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su 16 policijskih službenika Uprave saobraćajne policije Policijske uprave Beograd, zbog postojanja osnovane sumnje da su od septembra do decembra prošle godine počinili više krivičnih dela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja. Osumnjičeni policajci su, kako se sumnja, od učesnika u saobraćaju zahtevali i primali novac u različitim iznosima u kontinuitetu kako, zauzvrat, ne bi podnosili prekršajne prijave za počinjeni prekršaj. Sektor unutrašnje kontrole evidentirao je 340 situacija u kojima su obezbeđeni dokazi u vezi sa inkriminacijom tih krivičnih dela, kojima je budžetu naneta šteta od oko 3.000.000 dinara.

 

Hapšenje

MUP

Hapšenje, Foto: MUP

 

Osim nabrojanih, u “Skeneru” su uhapšeni i:

- Lj. M., B. G., P. N. i V. M., članovi komisije za sprovođenje postupka javne nabavke skladištenja opasnog otpada, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

- G. P. (39), zbog sumnje da je kao odgovorno lice GP AUTO-SHOP d. o. o. iz Lazarevca počinio prevaru.

- Odgovorno lice preduzeća „Fruta pak“ d. o. o. P. N. (66), zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica, falsifikovao službene isprave i utajio porez.

- Dvoje zaposlenih Doma učenika srednjih škola u Kragujevcu J. V. (54) i D. P. (37), zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica.

- Tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj odgovornog lica u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine.

- L. M. (64) i Z. T. (49) iz firme „Tehnomag-term“ i odgovorno lice Javnog preduzeća „Zavod za izgradnju“ iz Kule B. V. (56), zbog sumnje da zloupotrebili službeni položaj.

- G. N. (52) iz firme „Turbo komerc“ d. o. o. iz Novog Sada.

Komentari (5)

Ana

19.03.2016 09:46

Crnogorci pokupovali vise od pola Zlatibora!

Деда Бонђо

19.03.2016 11:39

Колико сам читао по медијима, тај Шарић није никад продавао дрогу по Србији, већ по Европи, улагао је паре у некретнине по Србији. Колико знам - њега нико не јури сем Србије. А то што млађани доктор обећава да ће искоренити криминал - качи мачку о реп, прво имамо ми Господар Вучића који је задужен за боље мало сутра у Србији, друго, криминала је било и тек ће га бити, јер је општа беспарица и безнађе у народу, никад више убистава и самоубистава, ту бајке не помажу, гладан је гладан,

Luka

19.03.2016 13:17

Jos samo da obidju i slovence sto rade u Srbiji i poverovacu da rade ozbiljno. Do tada bas i ne verujem. Imaju informacije bar to znam....

Jovan

19.03.2016 19:36

Ovo na slici nije hapsenje Vitomira Bajica , vec njegovog ortaka ! Postovanje pokojnom Baji !!!

lazo suljagic

20.03.2016 00:05

Ne bih da budem pristrasan al pare se i dalje peru preko Pljevaljaca. A sto niko ni ne pominje da su cerku predsednika opstine saslusavali ko joj je bio u gostima prosle godine u Rio de Zanejru gde inace studira i poseduje stan, I onda bi svima jasno bilo ko je preko koga investirao i ruinirao ZZlatibor