Putnički avion
Shutterstock

Prema prvim informacijama, avion AN-26 kubanske avio-kompanije "Aerogaviota", nestao je s radara, a lokalni mediji javljaju da nema preživelih. Lokalni portal CyberCuba potvrdio je pad letelice, uz konstataciju da ima žrtava, ali ne navodeći tačan broj.

Avion je poleteo s aerodroma u Barakoi na istoku Kube i nestao iznad provincije Pinar del Rio, nedaleko od grada Las Terazas.

U pitanju je oblast kojoj je teško pristupiti kopnenim putem.

Kubanski se u prvi mah nisu oglasili povodom nesreće, ali je kasnije natsala konfuzija kada je saopšteno da nije u pitanju civilni, već vojni avion u kojem je bilo osam putnika i članova posade. Vojska je saopštila da niko nije preživeo pad letelice.

Vojska je u pisanom saopštenju navela da se avion An-26 sovjetske proizvodnje poleteo sa aerodroma Plaja Barakoa u 6.38 sati ujutru po lokalnom vremenu, a da se srušio u blizini grada Kandelarija udaljenom 65 kilometra, prenosi AP.

Formirana je specijalna komisija koja će istražiti nesreću, navodi se u saopštenju vojske.

"Aerogaviota" je potvrdila vest o padu aviona ali bez drugih detalja.

Ta kompanija koristi avion sovjetske proizvodnje An-26 koji može da primi 39 putnika, kao i francuski ATR-42 za 50 putnika.

Komentari (2)

Srba

29.04.2017 23:35

MORA DA JE RUSKI KRS ,KOJI I NAMA USKORO SALJU

Miha

30.04.2017 01:53

@Srba - U pravu si Srbo ,Rusi nas tretiraju jos gore nego Kubance ,njima uvaljuju krseve ,ali ih ne pljackaju za Gas i ostalo ko nas