Pancerota
shutterstock
Pancerota

shutterstock

Pancerota, Foto: shutterstock

Sastojci:

- 100 ml vode
- 200 ml mleka
- kašika šećera
- pola kašike soli
- kockica kvasca
- 2 jajeta
- 5 kašika ulja
- oko 600 g brašna
- kačkavalj
- šunka
- kečap

Priprema:

U mlako mleko stavite šećer i kvasac pa zamesite testo dodajući sve ostale sastojke. Po potrebi dodajte još brašna. Pokrijte i ostavite da testo nadođe oko sat vremena. U toku nadolaženja premesite dva puta. Od testa uzimajte komade od oko 100 g, razvucite u oblik elipse, pa stavljajte željeno punjenje. Zatvorite pancerotu, stavite na pleh i pecite na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnožutu boju. Ukrasite rendanim kačkavaljem i kečapom.

Tagovi

Komentari (3)

Jana

14.09.2016 05:42

Kad procitam Kecap ja recept vise ne gledam.

jaaas

14.09.2016 06:57

Kecap se jede svugdje u svijetu i uz sve, niko nije umro od njega.

Kecap

14.09.2016 12:14

@jaaas - Kecap se jede uz jelo a malo ga stavljaju u jelo da se pece kao sto stavljate na pice i druga jela to samo moze kod vas.